Sedmnáctce klapla odveta v Salcburku. O hodně lepší zápas, kvituje Hrubý

Český kapitán David Lukas Holub před brankou Salcburku | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Navlas stejnou mincí oplatili čeští hokejisté do 17 let úvodní porážku starším hokejistům Salcburku. Na ledě rakouské akademie v odvetě vyhráli 3:1.

Sedmnáctka přitom v odvetě postrádala hlavního kouče Pavla Pateru, který po prvním utkání kvůli zdravotním problémům odjel. Taktovku tak převzali jeho asistenti David Moravec s Františkem Ptáčkem.

„Zápas byl o hodně lepší než ten včerejší. Vzali jsme si z něj ty dobré věci a napravili pár detailů, co nám předali trenéři. Povedlo se to,“ pochvaluje si útočník české reprezentace David Hrubý.

Právě on zkraje druhé třetiny otevřel skóre, a to z přesilové hry. Zatímco v prvním duelu nahrál na gól klubovému parťákovi Václavu Nestrašilovi, tentokrát jejich souhra zafungovala opačně. „Myslím, že jsme si velmi sedli, dokážeme se najít. Venca mě tam teď krásně našel, já jsem už jenom vystřelil a čekal, jestli to tam padne, nebo ne,“ popisuje mladý sparťan úvodní trefu.

Jen pět minut po něm se prosadil i Vojtěch Čihař, který jako první dojel odražený kotouč před brankovištěm. Češi hráli dobrý zápas, za stavu 2:0 ho víceméně měli pod kontrolou. S o rok až o dva roky staršími protivníky drželi po fyzické stránce krok.

„Věkový rozdíl tam byl znát, hlavně co se týče síly v soubojích. Museli jsme prostě hrát chytřeji a vyrovnat se jim jinak než tou silou,“ ví Hrubý. Red Bull nicméně zadělal na drama na začátku třetí části, kdy v početní výhodě využil clony obránce Filip Simovic.

„Stala se tam chyba a dostali jsme gól na 2:1. Pořád jsme se ale drželi plánu. Byly tam nějaké lehké provokace a museli jsme to ustát,“ hlásí český forvard na adresu emotivnější třetí třetiny, která později nabídla i oboustranná vyloučení za hrubost. „Trenéři po nás chtěli, abychom hráli s klidnou hlavou, nerozčilovali se a nenechali se vyprovokovat,“ doplňuje.

Jak v úterý národní výběr nedokázal v power-play srovnat, tentokrát si naopak pohlídal stejný vabank soupeře. Čtyři sekundy před koncem trefil prázdnou klec hned po obranném buly dalekonosnou střelou zadák Radim Mrtka. „Pomohl nám i brankář, byl výborný,“ ocenil Hrubý výkon Michala Oršuláka.

Češi tak z akce na rakouské půdě vytěžili zcela nerozhodnou bilanci, co se týče výher i skóre. Teď už budou netrpělivě vyhlížet nominaci na World Hockey Challenge.

„Tým se určitě ještě promění. Uvidíme, jaká bude finální sestava, ale myslím si, že pro všechny kluky to byla dobrá zkušenost. Ty zápasy dávaly smysl a byl to dobrý hokej,“ dodává David Hrubý.

David Hrubý útočí

David Hrubý útočí | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RED BULL SALCBURK U19 – ČESKO U17 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Simovic (Veilands, Reinthaler) – 22. Hrubý (Nestrašil, Mrtka), 28. Čihař (Švančara, Záhejský), 60. Mrtka.
Rozhodčí: Panholzer – Pfau, Wimmler.
Vyloučení: 7:7.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 29:37 (7:13, 8:17, 14:7).
Salcburk: Ankirchner – Lexer, Beck, Simovic, Reinthaler, Schellander, Hupach – Kessler, Juric, Humer, Kolarik, Maul, Simek, Haiböck, Gesson, Zelenov, Mazur, Veilands. Trenér: Latusa.
Česko: Oršulák – Malínek, Mrtka, Holub, Šilhavý, Dyk, Černý, Mikel – Záhejský, Lev, Přibyl, Kurka, Nestrašil, Rybnikár, Čihař, Hrubý, Fasner, Krčál, Švančara, Beran. Trenéři: Moravec a Ptáček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz