19. října 2023 • 06:45

Ottawa smetla Capitals 6:1, Kubalík bez bodu. Detroit přestřílel Penguins

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Natahují zajímavou sérii vítězství. Hokejisté Ottawy si v domácím utkání NHL poradili s Washingtonem, který rozstříleli 6:1 a připsali si třetí výhru v řadě. Senators se i ve čtvrtém utkání sezony obešli bez bodového příspěvku českého útočníka Dominika Kubalíka. Na stejné vítězné vlně se nese i Detroit. Třetí triumf za sebou přidali Red Wings proti Pittsburghu, který na svém hřišti přestříleli 6:3. Dvěma góly a asistencí se zaskvěl americký útočník Alex DeBrincat.



Kubalík naskakoval ve třetí řadě vedle Joshe Norrise, který hrál v NHL poprvé od lednové operace ramene a svůj návrat ozdobil dvěma góly. Americký centr zařídil Ottawě dvakrát dvoubrankový náskok, v přesilové hře zvýšil ve 13. minutě na 2:0 a na začátku prostřední části odpověděl na trefu Johna Carlsona.

Ottawa rozhodla o třetí výhře v řadě právě ve druhé třetině, v níž odskočila z 2:1 na 5:1. K hvězdám zápasu patři i Tim Stützle, který připravil tři branky. Lídr Washingtonu Alex Ovečkin poprvé v kariéře ve dvou zápasech za sebou ani nevystřelil.

„První třetina se mi hodně líbila. Myslím si, že šlo o našich nejlepších dvacet minut v sezoně. Prohrávali jsme, ale věřil jsem, že to otočíme. Jenže ve druhé skončila každá naše chyba gólem,“ povzdechl si trenér Washingtonu Spencer Carbery. „Měli bychom více pomáhat obráncům, rychleji se vracet. Ani jsme ve všech třech zápasech moc nestříleli. Máme jednu výhru, ale klidně jsme mohli být bez bodu,“ uvedl útočník Capitals Dylan Strome.

Detroit prohrával po 53 sekundách po trefě Jevgenije Malkina, ale po dvou třetinách vedl 4:1. Pittsburgh zápas zdramatizoval a snížil na 4:3, při hře bez brankáře ale dvakrát inkasoval.

„Potřebujeme více blokovat střely a taky musíme hrát agresivněji před brankou, protože každý útočník se snaží clonit gólmanovi a získávat dorážky,“ hledal příčiny prohry Malkin, který v historické tabulce ruských střelců v NHL předstihl na třetím místě Alexandra Mogilného. Sedmatřicetiletý útočník nasázel 474 gólů a před ním jsou pouze Sergej Fjodorov (483) a Ovečkin (822).

Do čela produktivity NHL se vyhoupl Alex DeBrincat, který pomohl Detroitu k výhře třemi body (2+1) a na kontě má osm bodů (5+3). Dvě branky vstřelil Pittsburghu také Andrew Copp a Dylan Larkin si připsal tři přihrávky. Na druhé straně se podílel na všech gólech Erik Karlsson (1+2).

Detroit, který nehrál play off od roku 2016, vyhrál potřetí v řadě a během série nastřílel 16 gólů. „Máme široký kádr. Každá lajna může skórovat a pro soupeře je těžší je všechny pokrýt,“ komentoval DeBrincat dobrý start Detroitu, který jej získal v létě z Ottawy.

Góly

Domácí: 04:28. Tarasenko, 12:29. Norris, 21:47. Norris, 24:47. Zub, 35:47. Giroux, 51:48. Sanderson

Hosté: 18:54. Carlson

Sestavy

Domácí: A. Forsberg (Korpisalo) – Chychrun, Chabot (A), Sanderson, Zub, Brännström, Hamonic – B. Tkachuk (C), Stützle, Giroux (A) – M. Joseph, Greig, Tarasenko – Kubalík, Norris, Batherson – Kelly, Chartier, Kastelic.

Hosté: Kuemper (Stevenson) – Sandin, Carlson (A), Fehérváry, T. van Riemsdyk, L. Johansen, Jensen – Ovečkin (C), D. Strome, Oshie – McMichael, Kuzněcov, Wilson – Milano, Bäckström (A), Phillips – Malenstyn, Protas, Mantha.

Rozhodčí

Furlatt, MacPhee – Smith, Suchánek

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Góly

Domácí: 12:23. DeBrincat, 25:21. Chiarot, 35:42. Copp, 37:49. Perron, 58:28. Copp, 58:49. DeBrincat

Hosté: 00:53. Malkin, 43:37. E. Karlsson, 53:03. Rust

Sestavy

Domácí: Husso (Reimer) – Walman, Seider, Chiarot, Määttä, Gostisbehere, Holl, Petry – DeBrincat, Larkin, Perron – Rasmussen, Compher, Raymond – Sprong, Copp, Veleno – Kostin, Czarnik, Fischer.

Hosté: Jarry (Nedeljkovic) – Graves, Letang, M. Pettersson, E. Karlsson, P. Joseph, Ruhwedel – Guentzel, Crosby, Rust – R. Smith, Malkin, Rakell – Harkins, Eller, D. O'Connor – Nieto, Acciari, Carter.

Rozhodčí

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud