19. října 2023 • 10:40

Neymar musí na operaci. Moje nejhorší období, napsal po vážném zranění

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský fotbalista Neymar si v úterním kvalifikačním utkání v Uruguayi o postup na mistrovství světa 2026 přetrhl přední zkřížený vaz a utrhl meniskus v levém kolenu. Představitelé Brazilské fotbalové konfederace ve středu na webu oznámili, že se útočník al-Hilálu podrobí operaci, v tomto kalendářním období už podruhé.  „Je to hodně smutné období, to nejhorší," přiznal Neymar na Instagramu.



Jednatřicetiletý Neymar se v Montevideu zranil krátce před koncem prvního poločasu. Nejlepší střelec v historii brazilské reprezentace při souboji klopýtl a hřiště opustil v slzách na nosítkách.

„Vím, že jsem silný, ale tentokrát budu potřebovat rodinu a přátele ještě víc. Není snadné prodělat zranění a operaci, navíc když si tím vším musíte znovu projít po čtyřech měsících rekonvalescence,“ uvedl Neymar.

V březnu podstoupil operaci pravého kotníku, kvůli čemuž pro něj předčasně skončila minulá sezona. V srpnu přestoupil z Paris St. Germain do al-Hilálu. Saúdskoarabský klub za něj zaplatil 90 milionů eur (přes 2,2 miliardy korun), což je rekord tamní ligy.

Kvůli potížím s kotníkem nastoupil Neymar za nový tým až v září. Před současným zraněním stihl v jeho dresu odehrát pouze pět soutěžních zápasů s bilancí jednoho gólu a tří asistencí.

Neymar je stále nejdražším fotbalistou historie. V roce 2017 přestoupil z Barcelony do Paříže za 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Za brazilskou reprezentaci dal rekordních 79 gólů, o dva více než legendární Pelé.

Pětinásobní mistři světa zápas v Uruguayi prohráli 0:2 a skončila tak jejich kvalifikační série 37 utkání bez porážky. V tabulce jihoamerické skupiny jsou Brazilci po čtyřech odehraných kolech třetí.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud