BK MLADA BOLESLAV
19. 10. 2023 | Tomáš Taybner

O víkendu v roli hostů, v pátek jej Bruslaři zahájí na ledě Olomouce

M l. B o l. – Pracovní týden se blíží ke svému konci, což znamená, že se opět hraje extraliga. Bruslaře po nepovedeném nedělním zápase s Plzní čeká víkend "ve vyhnanství", během kterého sehrají dva venkovní duely. Svěřenci Jiřího Kalouse jej načnou v pátek 20. října na ledě Olomouce, kde od 18:00 vyzvou domácí Kohouty. Za Moru by mohl znovu nastoupit Jan Káňa, jemuž nevyšlo angažmá ve Vítkovicích, a během čtvrtka byl oznámen jeho návrat. Na opačné straně budeme s napětím očekávat, zda se podaří dotáhnout papírování kolem Joachima Rohdina. V neděli pak na mladoboleslavské hokejisty bude ještě čekat souboj s pražskou Spartou. Bude se Bruslařům na cizích kluzištích dařit?

Bruslaři dlouho vedli, ve třetí třetině pak přišla pohroma a byla z toho nula

Na mladoboleslavském ledě se v neděli 15. října utkaly dva celky ze spodní části tabulky: domácím Bruslařům patřilo 12. místo, Plzeň přijela do Mladé Boleslav jako poslední tým extraligy. Do vedení šli ve 3. minutě domácí zásluhou Filipa Suchého, který využil brzkou přesilovku po faulu Zámorského. Další změna skóre přišla na startu druhé části, opět to byli domácí a jmenovitě obránce Jan Štibingr. V čase 26:48 navýšil skóre Matti Järvinen po krásné souhře z prvního doteku při početní převaze Bruslařů - 3:0. Ještě do přestávky ale přišlo snížení z hole Tima Söderlunda, ten se mladoboleslavským fanouškům připomněl přesnou ranou z pravého kruhu přímo do šibenice a určil tak skóre po dvou třetinách. Na startu té třetí to nějakou dobu nevypadalo na žádné drama, než v čase 47:16 náskok Bruslařů ukrojil Aleksi Rekonen a protože se domácí následně nedokázali prosadit při přesilovce, přišel další trest v podobě vyrovnání z hole Adriána Holešinského. Boleslavští příznivci potom definitivně utichli na startu 58. minutě poté, co za zády Růžičky skončilo nenápadné bekhendové nahození Petra Zámorského - 3:4. Na tento úder už domácí družina nedokázala najít odpověď a s Plzní prohrála.

Filip Suchý po zápase: "Vedli jsme o tři góly a ztratili jsme to. To se prostě nesmí stávat. Ale přiznávám, že takhle v emocích se to teď hodně těžko hodnotí. Vlastně nevím, co mám povídat, abych nebyl sprostej."

Matti Järvinen v souboji s Jakubem Lvem po vhazování

Mora v Liberci na body nedosáhla, prohrála 1:4

Kohouti se v Home Credit Aréně potkali se svým "starým" známým Tomášem Galvasem. Sedmnáctiletý obránce odešel z Olomouce právě do Liberce, kde od svého příchodu pravidelně nastupuje a za šest zápasů už stihl posbírat i dva body. V samotném zápase, který se hrál v pondělí 16. října, se Tygři do Kohoutů zakousli velmi brzy, už po 76 sekundách otevřel skóre utkání Adam Najman. Hanáci pak Liberci nabídli dvě přesilovky, obě ale zůstaly nevyužity. Po návratu ze šaten pak přišlo vyrovnání, Jan Bambula na něj potřeboval jedno střídání v délce 56 sekund. Role se pak obrátily a přesilovky měla k dispozici Olomouc, ale ani hostům se při početní převaze nezadařilo a stav 1:1 tak na kostce nad libereckým ledem vydržel až do druhé sirény. Po návratu ze šaten Tygři přečkali další přesilovku soupeře a v čase 46:51 udeřili, trefil se Oscar Flynn - 2:1. Domácí už pak sebevědomě směřovali za vítězstvím, ke kterému je v 55. minutě postrčil Michal Ivan. Definitivní pojistku pak v 59. minutě přidal do prázdné branky Jakub Rychlovský, Bílí Tygři tak brali tři body za výhru 4:1.

Jan Bambula po utkání: "Sráží nás přesilovky, tam asi vidím ten největší problém. Zatím jsme dali z přesilovek jen jeden gól, a to si myslím, že je zásadní. Když budeme využívat přesilovky, budeme získávat body. Bez přesilovek se zápas nedá vyhrát, možná jen s velkým štěstím."

Tomáš Galvas si kryje kotouč před napadajícím Janem Bambulou

foto: Jiří Princ


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Štibingr, Jánošík (A), Osburn, Bernad, Pláněk, Čech – Aaltonen, Järvinen, Gardoň – Skalický, Suchý, Lantoši – Malát, Roman, Šmerha – Dvořáček, Závora, Stránský (C)

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Rašner – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Chmielewski, Macuh, Musil – Klimek, Nahodil (A), Orsava – Kunc, Anděl, Kucsera

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.