Sleduj nás

Václav Mikulášek: Müller to celé nahrál! Dal jsem mu jen pohlavek a on si schválně sednul

Václav Mikulášek: Müller to celé nahrál! Dal jsem mu jen pohlavek a on si schválně sednulFoto: OKTAGON MMA

Zbytečná kauza, která negativně ovlivnila kariéru ostravského bijce, se možná odehrála trochu jinak, než se doteď zdálo. „Baba Jaga“ si myslí, že kouč svůj pád nasimuloval, a proto jej označil za komedianta a lháře.

Oktagon 47, který se nedávno odehrál v Bratislavě, měl po zápase Jakuba Dohnala nechutnou dohru v podobě konfliktu Vaška Mikuláška s trenérem Jakubem Müllerem. Z celé kauzy vylezl jako totální agresor právě ostravský bijec, který měl podle prvních svědectví kouče napadnout, nejprve slovně a poté fyzicky. Následky byly pro „Babu Jagu“ fatální! Okamžitý vyhazov z Oktagonu, a k tomu zavřené dveře i u konkurenční organizace RFA.

„Zahrál to skvěle, dostal pohlavek a naschvál si sedl. Pan Müller řekl, že by se mnou zápasil, kdyby mohl. Navážel se do mojí rodiny a do mojí krve, to se nedělá! Ať se radši zaměřuje na mě než na lidi, o kterých nic neví. Dal jsem mu jen pohlavek. Kdybych ho opravdu praštil, vypadalo by to jinak. Mrzí mě to, protože mi to víceméně zničilo kariéru. Jsem dospělý člověk, musím se umět ovládat, ale nemyslím si, že se stalo něco strašného,“ popsal konflikt Václav pro tn.nova.cz.


Naše redakce dostala začátkem týdne zprávu od jednoho z fanoušků, který byl přímo v centru dění. Incidentu přihlížel z několika metrů a rozhodně se neztotožňuje s tím, že by byl Václav hlavním viníkem celé zbytečně vyhrocené situace.

„Mikulášek mu řekl, co mu vadí, ale když odešel dál, začala skupinka okolo Müllera provokovat. Také je pravda, že sám postižený, který skončil na zadku, měl plnou pusu řečí! Václav se chtěl potom do konfliktu znovu vrátit, ale v tom mu zabránila ochranka. Müllerova parta poté chtěla zavolat policii, což se nakonec nestalo. Zřejmě jim někdo vysvětlil, že tohle opravdu není situace, kdy se policie volá. Mikulášek nebyl jediným viníkem téhle scénky. A že Müller nečekal úder, když se s někým hádal, je taky divné.“


Na závěr chceme upozornit, že pouze interpretujeme informace od fanouška, se kterým nemá redakce Top-Fight nic společného. Také se tím nesnažíme omlouvat konání „Baby Jagy“, ale je na místě poskytnout pohled i z druhé strany spektra celého konfliktu.


Další články