Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Z televizní hvězdy přes konspirace až do ministerského křesla. Kdo je možná slovenská ministryně kultury

Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová. Foto: Tomáš Benedikovič, Denník N
Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová. Foto: Tomáš Benedikovič, Denník N

„Chtěla jsem dělat v televizi, tím se netajím, no a to se mi i splnilo,“ říkala Martina Šimkovičová v promo rozhovoru ještě jako moderátorka Markízy před budovou televize. Dnes už nepatří mezi hvězdy zpravodajství nejsledovanější slovenské televize, populární je na dezinformační scéně, která jí dopomohla vrátit se v nedávných parlamentních volbách do Národní rady na kandidátce SNS, a podle předsedy strany Andreje Danka je žhavou adeptkou na ministryni kultury.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Šimkovičová odstartovala svou kariéru ve vysílání ranní show, později moderovala pořad Testoviny s Janem Dubničkou, až se přes moderování Sportovních zpráv dostala do křesla moderátorky Televizních novin TV Markíza.

Právě na pozici moderátorky hlavního zpravodajství byla podle bývalých kolegů z Markízy, se kterými Denník N mluvil, velmi hrdá. V televizním studiu hlásila zprávy společně s Patrikem Švajdou.

Televizní tvář, na kterou se léta dívaly desetitisíce Slováků a která soutěžila i v taneční soutěži Let’s Dance, ale po více než 15 letech v televizi skončila. Markíza se s ní rozloučila poté, co v roce 2015, kdy vrcholila migrační vlna, sdílela na sociální síti nenávistné statusy o uprchlících.

 

Video: Šimkovičová, Huliak, Kotlár: Věří konspiracím, šíří strach a nenávist a chtějí řídit Slovensko. Autorka: Martina Koník, Denník N

„Už jdou. Připravte jim nějaké ubytování, plnou penzi, kapesné a vyfešákujte dceřinky, ať se u nás nenudí. Ještě taková poznámka… kde mají ženy a děti?“ sdílela Šimkovičová na sociální síti během mateřské dovolené.

Kollárova poslankyně

Šimkovičová po odchodu z Markízy využila své popularity mezi diváky a po boku

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Média

Slovenské volby

Slovensko

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější