Macháč ve Stockholmu překvapil grandslamového šampiona Wawrinku a postoupil do čtvrtfinále

Tenista Tomáš Macháč porazil v 2. kole turnaje ve Stockholmu 6:4, 6:1 trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku ze Švýcarska a podruhé letos a zároveň v kariéře postoupil na ATP Tour do čtvrtfinále. Příštím soupeřem českého daviscupového reprezentanta bude Srb Laslo Djere.

Stockholm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Macháč

Tomáš Macháč | Zdroj: Profimedia

Třiadvacetiletý Macháč se dostal ve Stockholmu do hlavní soutěže jako dvojnásobně „šťastný poražený“.

V neděli sice v kvalifikaci vypadl se Srbem Dinem Prižmičem, jenž následně v 1. kole vyřadil Jiřího Lehečku, ale poté v pavouku nahradil Alejandra Davidoviche ze Španělska, který měl coby čtvrtý nasazený v úvodním kole volný los.

S bývalou světovou trojkou Wawrinkou se Macháč, jemuž v žebříčku patří 81. místo, utkal poprvé v kariéře. O patnáct let staršího soupeře a aktuálně 46. hráče světa porazil za 66 minut, poté co využil tři ze čtyř brejkbolů a sám servis neztratil.

První čtvrtfinále v kariéře si Macháč, jenž před Stockholmem vyhrál dva challengery ve Francii, zahrál letos v dubnu v Houstonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme