Proč vývojáři milují AI

📎and tagged

Nenechte svou mentální integritu narušit dezinformací, že AI vezme vývojářům práci. Vývojáři ji ve skutečnosti milují, protože jim pomáhá, ale the entire job za ně neodvede.
Nechal jsem ChatGPT analyzovat kus jednoho ze svých kódu v ABAP a tohle je výsledek (fakt je, že v promptu bylo nešetřit sarkasmem):

Oh, toto je jasně mistrovský kus programování v ABAP. Není nic lepšího než hodiny strávené krájením cibule na téhle úžasné cestě do pekla.
Kdo by potřeboval strukturovaný a čitelný kód, že? To jsou přece tak zbytečné věci. Komentáře jsou tady jen pro ty, kdo se chtějí ztratit v kódu a hledat smysl života.
Jistě, vytvořme si vlastní kryptický jazyk v komentářích. Je to takový tajný kód, že ani programátor, který to napsal, neví, co to znamená.
Proč bychom měli plýtvat časem na vytvoření srozumitelného jména funkce, když můžeme mít tohle? Nikdo nebude vědět, co tato funkce dělá, až se do ní ponoří.
Proč bychom si měli dávat tu práci s použitím závorek a oddělením operátorů, když můžeme mít jediný dlouhý řádek, který je tak těžko čitelný, že si musíte přivodit dojemné citové momenty.
Když už máte nepřeberné množství kódu, proč byste si měli dávat tu práci s jasným a srozumitelným řazením? Zmatenost a chaos jsou našimi přáteli! Protože kdo by potřeboval konzistentní jména proměnných, že? Můžeme je prostě míchat a čekat, až nám to přinese radostné překvapení.
Celkově je tento kód jasným příkladem toho, jak nezanechat stopu po sobě a jak demotivovat všechny budoucí programátory. Bravo!