Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Slávistky vyostřené derby se Slovankou ustály a zůstávají i nadále stoprocentní

Letošní neporazitelnost v domácí lize potvrdily basketbalistky BLK Slavia v předehrávce 14. kola nejvyšší ženské ligy, když v pražském derby porazily Slovanku 88:76. Slávistické vítězství táhla třiceti body bývalá reprezentační pivotmanka Alena Hanušová, výkonem double-double za 14 bodů a 11 doskoků se blýskla i její spoluhráčka Eliška Žílová. V repríze loňského finále se v sobotu utkají i brněnské Žabiny s ZVVZ USK Praha. Přímý přenos můžete sledovat od 16:55 na ČT sport Plus.

Eliška Žílová z BLK Slavia Praha
zdroj: BLK Slavia Praha/Facebook

K oporám Slavie opět patřila Ukrajinka Darja Dubniuková, která dala 19 bodů. Kapitánka Eliška Žílová zaznamenala double double za 14 bodů a 11 doskoků. Slovance, která hraje domácí zápasy v hale slávistek Rokytka, nepomohlo 23 bodů Elišky Hálové a 21 bodů Andrey Ondrouškové.

"Věděli jsme, že to bude těžký zápas, protože Káča Suchanová je nemocná. Měli jsme z toho trochu obavy, což se potvrdilo. V prvním poločase jsme neplnili některé pokyny, pak to bylo zbytečně nervózní. Nicméně jsme rádi za pátou výhru v řadě," řekl trenér Dušan Medvecký.

"Byl to těžký zápas, hlavně po fyzické stránce, už máme hodně odehráno. Navíc nám chyběla jedna ze zásadních hráček, střelkyně Káča Suchanová, takže jsme musely hlavně bojovat v obraně. Myslím, že jsme to zvládly docela takticky, na konci jsme se nenechaly vynervovat," uvedla Hanušová.

Vedle Slavie je v lize bez porážky už jen mistrovský USK Praha, který má tři výhry a v sobotu od 17 hodin může v repríze loňského finále přidat nad Žabinami další.

Basketbalová Chance liga žen:

5. kolo:
Brandýs nad Labem – Hradec Králové 59:71 (11:14, 28:30, 43:55).

14. kolo:
Slovanka MB – Slavia Praha 76:88 (18:27, 37:42, 59:70)
Nejvíce bodů: Hálová 23, Ondroušková 21, Levínská 12 – Hanušová 30, Dubniuková 19, E. Žílová 14.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články