Serie A - preview 9. kola: Fiorentina se dotahuje na Juventus

21.10.2023, 09:00, aktualizováno 23.10.2023, 08:57
Previews
Fanoušci Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina v toskánském derby přivítá Empoli, a pokud zvítězí, bodově se dotáhne na třetí Juventus. Udinese bude chtít ukončit čekání na první výhru v sezoně proti Lecce...

Udinese Calcio - US Lecce

pondělí 18:30

V pondělí vpodvečer dojde na konfrontaci Udinese s US Lecce a zejména domácí mají co napravovat. Dosud nebyli schopni ani jednou vyhrát a tlak na trenéra Andreu Sottila narůstá. Zebry doufají, že jim další reprezentační přestávka pomůže a v dohrávce se dočkají prvního vítězství.

Dacia Aréna se zatím neměla možnost zaradovat. Start Udinese do sezony je katastrofální, což potvrzuje i stávající umístění ve spodku tabulky. Před reprezentační pauzou si Sottilův tým připsal remízu 0:0 s Empoli, což fanoušky rozhodně neuspokojilo.

Pravdou je, že i po osmi kolech trápí Zebry důležité absence. Pro pondělní klání nemůže Andrea Sottil využít služeb Davise, Ehizibueho, Brennera, Deulofea a Ebosseho. Minimálně do ofenzívy je to velký problém.

Taková je však stávající realita. Udinese si musí poradit i bez nich a proti slušně hrajícímu Lecce to budou mít obtížné. Hosté už však nemají takovou formu jako z úvodu ligy. Momentálně tři kola v řadě nevyhráli a v tabulce klesli na dvanácté místo.

Vzájemné zápasy bývají vyrovnané. Loni vyhrálo Lecce domácí střet 1:0, v Dacia Aréně se však body dělily.

Absence Udinese už byly zmíněny, pokud jde o Lecce, tam schází jen Dermaku a Blin. V tomto směru má trenér D'Aversa komfortnější pozici, navíc na něj není vyvíjen takový tlak jako na Sottila. Podaří se Udinese zvítězit, nebo se natáhne série bez zisku tří bodů už na devět zápasů?

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Perez, Bijol, Kristensen - Pereyra, Samardžić, Walace, Lovrić, Kamara - Thauvin, Lucca

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Sokol - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo - Kaba, Ramadani, Oudin - Almqvist - Krstović, Banda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.17 - 3.61

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Empoli FC

pondělí 20:45

Pondělní dohrávka italské nejvyšší soutěže nabídne zajímavé regionální derby mezi favorizovanou Fiorentinou a provinčním Empoli. Na Apeninském poloostrově je tento duel známý jako "derby dell'Arno".

Ve srovnání s velkými derby, jako jsou ta milánská nebo římská, nevzbuzuje tenhle střet tolika pozornosti, nicméně svojí váhu v rámci Toskánska určitě má. Favoritem je Fiorentina, která se v případě vítězství posune na pozice zaručující Ligu mistrů. A to je velká motivace.

Finalista posledního ročníku Konferenční ligy má v Serii A více než slušnou formu. Před repre pauzou zvítězil na hřišti Neapole a neprohrál už pátý ligový zápas v řadě. Krom toho Fialky startují i v evropských pohárech, tam už to však tak slavné není. Fiorentina sice drží po dvou zápasech neporazitelnost, ale s Genkem, respektive Ferencvárosem, jenom remizovala. Čtvrteční zápas proti Čukarički tak bude dost zásadní.

Domácí se budou chtít na srbského protivníka dobře naladit a derby s Empoli je vítanou příležitostí. Bylo by však mylné myslet si, že toskánské derby bude mít hladký průběh. Fiorentina loni na svého rivala nevyzrála a od roku 2019 ho porazila jen jednou!

V této sezoně patří Empoli mezi nejhorší týmy, na kontě má totiž z osmi zápasů pouhé čtyři body. Z vítězství se radovalo jen jednou, a to proti nebohé Salernitaně (1:0). Klubové vedení tak nelenilo a odhodlalo se k vcelku nudné rošádě. Na trenérskou lavici už počtvrté jmenovalo Andreu Andreazzoliho.

Vincenzo Italiano bude postrádat pětici hráčů, jmenovitě se jedná o Pierozziho, Doda, Castrovilliho, Minu a Christensena. Jeho protějšek Andreazzoli takové potíže neřeší, i když i jemu přece schází jistá jména, konkrétně Kovalenko s Pezzellou.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayoda, Milenković, Quarta, Parisi - Arthur, Duncan, González - Bonaventura, Brekalo - Nzola

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Ebuehi, Walukiewicz, Luperto, Cacace - Marin, Grassi, Maleh - Baldanzi, Caputo, Cancellieri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.93 - 8.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Řím - AC Monza Brianza

neděle 12:30

Římané se před reprezentační přestávkou nadechovali k velké jízdě, takže pro ně tato vynucená pauza nepřišla v ideální čas. Svěřenci trenéra Mourinha mají navíc dlouhodobě problémy vykročit po odmlce správnou nohou. Teď to zkusí proti Monze.

Nedělní poledne rozhodně nebude ospalé a líné, naopak se dá očekávat hodně dramatu. Alespoň tedy ve Věčném městě, kam se vypraví Monza. A s ní mají Vlci poměrně dobré zkušenosti, aspoň z poslední doby. V minulé sezoně, kdy se Monza podívala do Serie A vůbec poprvé ve své historie, s ní vyválčili čtyři body. A právě na Olimpicu ji dokázali snadno rozebrat, když jí nasázeli tři branky, z nichž o většinu se postaral hvězdný Paulo Dybala.

Současnost nebyla pro fanoušky AS zas tak příznivá, protože start do aktuálního ročníku se Giallorossi hrubě nepovedl. Na jedno povedené utkání většinou odpovídala dvě nepovedená. Až po výbuchu v Janově 1:4 se situace začala zlepšovat a AS dokázalo vyhrát dva duely po sobě. Po Frosinone porazilo i Cagliari, kterému dokonce díky dvěma trefám Lukaka vstřelilo čtyři branky. Na tabulce se to samozřejmě projevilo pozitivně a Římané vystoupali už na desáté místo, jenže od vysněné čtvrté příčky je to pořád hrozně daleko.

Monza navíc není Frosinone nebo Cagliari. Svědčí o tom jak minulá nadmíru povedená sezona, tak začátek té letošní. Svěřenci trenéra Palladina jsou o bod nad AS, patří jim solidní sedmá pozice a jen jeden bod jim chybí k pohárům. Monza nevyhrává o hodně branek jako AS, ale ani jich moc nedostává. Zatím pouhých sedm, zatímco AS jich dostalo o pět víc.

Římanům se do hry vrací Llorente, moc tréninků za sebou ale nemá, stejně jako Smalling. Zraněn je i kapitán Lorenzo Pellegrini nebo Paulo Dybala s Abrahamem a Kumbullou. Hosté postrádají jen Izza s Caprarim a Bettellou.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Cristante, Ndicka - Karsdorp, Bove, Paredes, Aouar, Spinazzola - Lukaku, Belotti

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - D’Ambrosio, Pablo Marì, Caldirola - Ciurria, Pessina, Gagliardini, Kyriakopoulos - Colpani, Gómez - Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.77 - 5.09

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Cagliari Calcio

neděle 15:00

Poslední s předposledním a také souboj týmů, které v tomto ročníku Serie A ještě nevyhrály. To je utkání mezi Salernitanou a Cagliari. Jeden z nich může ukončit čekání na první výhru, ale také se může stát, že negativní série na obou stranách budou pokračovat.

Nedělní "dostaveníčko" na stadionu Arechi možná nepatří mezi hlavní lákadla 9. kola, ale divákům má co nabídnout. Střetnou se zde dva aktuálně nejhorší týmy soutěže a minimálně pro jeden z nich je to příležitost odrazit se k lepším výkonům a výsledkům. Salernitaně k tomu má pomoci nový trenér Filippo Inzaghi, jenž nahradil odvolaného Paula Sousu.

Salernitana zaznamenala před reprezentační přestávkou tři porážky v řadě, aniž by přitom vstřelila gól. Série porážek u Cagliari je dokonce o jeden zápas delší. Přestávka by měla pomoci přeskupit síly a připravit se na důležitou část sezony. Serie A má odehráno pořád jen osm kol a ztráta na nesestupové pozice v tuto chvíli činí tři respektive dva body.

Dokáže jeden z týmů vybojovat vítězství? V předloňské sezoně skončily oba souboje smírně 1:1 a stejný výsledek by jenom prohloubil stávající krizi.

Výhodou Salernitany bude určitě kompletní kádr a také domácí prostředí. Cagliari se krom atmosféry na stadionu Arecchi musí vypořádat se čtyřmi absencemi, protože k dispozici nebudou Lapadula, Rog, Capradossi a Hatzidiakos.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Mazzocchi, Gyomber, Pirola, Bradarić - Coulibaly, Bohinen, Legowski - Candreva, Cabral - Dia

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Wieteska, Dossena, Obert - Nandez, Sulemana, Makoumbou, Prati, Jankto - Petagna, Oristanio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.35 - 3.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - Frosinone Calcio

neděle 15:00

Sedm zápasů už Boloňa nenašla přemožitele a natáhnout sérii se pokusí i proti Frosinone. To patří k příjemným překvapením soutěže a v tabulce je dokonce na lepším umístění, než domácí.

Před začátkem sezony by si málokdo pomyslel, že duel Boloni s Frosinone bude zápasem dvou týmů ve skvělé formě. Domácí družina trenéra Thiaga Motty prohrála jen zahajovací duel s AC Milán a pak už nepadla. Udržet neporazitelnost se jí podařilo i na půdě favorizovaného Interu (2:2). Aktuálně jsou Rossoblu na jedenáctém místě a o lepší příčku je připravila leckdy kolísající koncovka. Boloňa totiž ve druhé polovině září zaznamenala tři zápasy bez vstřeleného gólu a všechny duely přitom skončily 0:0.

Na stadion Renato Dall'Ara zavítá Frosinone, které se podle papírových prognóz mělo pohybovat ve spodku tabulky. Kanárci ale prožívají mimořádně povedený začátek sezony a dohromady už nasbírali dvanáct bodů. V praxi to znamená, že na pohárové pozice ztrácejí jen bod. Je samozřejmě otázkou, nakolik forma Frosinone vydrží. V minulém kole se ale podařilo odčinit porážku s AS Řím a doma zdolat Hellas 2:1.

Ani přes reprezentační přestávku se nestihli dát do kupy Soumaoro, Posch a Lucumi. Všechny tři bude Thiago Motta postrádat. Jeho protějšek Eusébio Di Francesco je na tom stejně a k dispozici nebude mít trio Kalaj, Harroui, Gelli.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Beukema, Calafiori, Lykogiannis - Aebischer, Freuler, Orsolini, Ferguson - Ndoye, Zirkzee

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Oyono, Romagnoli, Marchizza, Mazzitelli - Barrenechea, Soulé - Reinier, Garritano - Cheddira

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.91 - 5.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Janov CFC

neděle 18:00

Nedělní podvečer bude ve znamení souboje mezi domácí Atalantou a Janovem. Pohárový účastník chce dát doma zapomenout na jeho poslední vystoupení před reprezentační přestávkou a minule se nedařilo ani janovskému nováčkovi.

Atalanta po sérii tří neprohraných duelů za sebou minule narazila. Bergamaschi jeli do Říma k utkání se Sarriho družinou a na Lazio nakonec nestačili. Atalanta dokázala dohnat dvoubrankové manko, které jí Lazio uštědřilo za prvních dvanáct minut hry, jenže sedm minut před koncem rozhodl záložník Matías Vecino o tom, že tři body zůstanou ve Věčném městě. Výsledek pro Atalantu znamenal už třetí porážku v sezoně a tak není divu, že jí v tabulce patří až šestá pozice.

Trenér Gasperini má s Janovem coby jeho někdejší kouč své zkušenosti (v přístavním městě působil úspěšně mezi lety 2006 - 2010) a Atalantu na něj určitě dokáže dobře připravit. Faktem je, že Orobici vyhráli nad CFC jen v jediném případě z posledních pěti vzájemných duelů, nejčastěji se body dělí. Stalo se to už čtyřikrát. Celkově se ale Atalanta drží pořád poměrně vysoko, na to, že jí delší dobu chyběli oba hrotoví útočníci.

Tentokrát je situace mírně lepší, neboť se dal dohromady aspoň Gianluca Scamacca. A pálit ostrými nezapomněl, což dokázal proti Anglii v kvalifikačním duelu na příští EURO. Zároveň ale Gasperinimu schází dvojice El Bilal a především Koopmeiners. Hostům chybí vykartovaný Martinez a zraněný Messias.

Kouč Alberto Gilardino vedl nováčka letošního ročníku do boje v té loňské sezoně velmi úspěšně, ale návrat mezi elitu v Serii A mu moc nevychází. Janov sice na jedné straně dokáže nasázet čtyři branky AS Řím, ale zároveň prohraje s Lecce nebo remizuje s Udinese. Momentálně mu patří až patnácté místo.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Djimsiti, Scalvini, Kolašinac - Zappacosta, De Roon, Éderson, Ruggeri - Pašalić - De Ketelaere, Scamacca

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Leali - De Winter, Bani, Dragusin, Vasquez - Sabelli, Frendrup, Thorsby, Martin - Gudmundsson, Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.26 - 6.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Milán - Juventus FC

neděle 20:45

V neděli večer má italská nejvyšší soutěž na programu opravdový šlágr - AC Milán hostí v souboji dvou tradičních značek Juventus. Rossoneri jdou do zápasu jako lídr tabulky, kterého ale udrží na čele jen vítězství. Juventus, zužovaný nejrůznějšími problémy, je na třetím místě se čtyřbodovým odstupem. San Siro hlásí vyprodáno, takže se máme na co těšit.

To nejlepší z devátého kola Serie A přijde na řadu v neděli večer. AC Milán bude hájit první místo před Juventusem, který se chce letos vrátit do bojů o Scudetto a především pak do Ligy mistrů. Je to samozřejmě tradiční duel dvou italských velikánů a nejúspěšnějších klubů Apeninského poloostrova.

AC Milán zaznamenal v osmi kolech jen jednu porážku, paradoxně od konkurenčního Interu, jinak si vede dobře. Milánský gigant prošel v létě určitou přestavbou kádru a zatím se mu výsledkově daří. Ne vždy jde ale všechno podle představ a kupříkladu poslední výhra nad Janovem se zrodila až v samotném závěru brankou Christiana Pulisice. Navíc závěr musel po vyloučení Maignana odchytat útočník Giroud.

Pro Milán bude zápas s Juventusem generálkou na veledůležité středeční utkání Ligy mistrů na půdě PSG. AC má po dvou zápasech nejprestižnější klubové soutěže jen dva body a pokud by v Paříži prohrálo, výrazně by si zkomplikovalo postupové šance. A nabitý program tím nekončí, protože v dalším kole italské soutěže čeká Milán mistrovská Neapol.

"Určitě jde o skvělý zápas, my jsme momentálně na čele, oni jsou třetí, ale boj o Scudetto je otevřený čtyřem týmům a vítězství by bylo pro nás důležité," prohlásil před zápas s Juve Stefano Pioli.

Juventus letos v Evropě chybí a o to víc se může koncentrovat na domácí soutěž. "Stará dáma" do ní nevstoupila špatně, ale už si stihla připsat i nečekané ztráty, především na hřišti Sassuola (2:4). K hlubší výsledkové krizi to nevedlo a před reprezentační přestávkou si Juventus spravil chuť výhrou v turínském derby.

"Je normální, že lidé považují Juventus za favorita. My potřebujeme nasbírat co nejvíce bodů, abychom se na konci května probojovali do první čtyřky. Užijme si zítřejší zápas proti Milánu a uvidíme, co se stane," prohlásil trenér Allegri, který získal Scudetto jak s Milánem, tak i Juventusem. "Jsem zvědavý, jak si proti jednomu ze tří favoritů společně s Neapolí a Interem povedeme. Hrát na San Siru je hezké, ale zároveň je to těžké," pokračoval zkušený kouč.

Juve čeká na své vítězství nad AC Milán už dva a půl roku. Pět zápasů v řadě ho nedokázalo porazit a uhrálo jen dvě remízy. Loni byl v obou případech úspěšnější Pioliho tým a to po výhrách 2:0 a 1:0.

Rossoneri mají po vyloučení Maignana a zranění Sportiella problém s brankářským postem a šlágr s Juventusem odchytá veterán Mirante. Chybí také opory ve středu pole - Bennacer a Loftus-Cheek a dalšími marody jsou Caldara nebo Chukwueze. Ani Juventus není zdaleka v plné síle. Vedle zraněných De Sciglia, Alexe Sandra a Danila chybějí průšviháři - Pogba s Fagiolim. Dobrou zprávou pro Allegriho jsou návraty Chiesy i Vlahoviće. "Vlahović trénuje celý týden a je v pořádku. Chiesa včera trénoval půl tréninku a jeho start, jestli ano nebo ne, si vyhodnotíme," dodal Allegri.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Mirante - Calabria, Thiaw, Tomori, Florenzi - Musah, Adli, Reijnders - Pulišić, Giroud, Leao

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Rugani - McKennie, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić - Milik, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.27 - 3.86

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SSC Neapol

sobota 15:00

Neapol v této sezoně neprožívá ani zdaleka snadné chvíle a obhájce titulu zatím nenaplňuje svůj potenciál. S cílem oddálit řeči o předčasném vyhazovu povede trenér Rudi Garcia své ovečky do Verony, kde se domácí Hellas profiluje jako ideální soupeř.

Celku z města dvou tragických Shakespearových milenců Romea a Julie se totiž vstup do letošní sezony povedl ještě méně. Svěřenci trenéra Marca Baroniho si vytvořili náskok pouhých čtyř bodů na sestupové příčky a momentálně jim patří až 16. místo v tabulce. Obrana není tím, co by dělalo veronskému celku ostudu, zato útok se moc nepředvádí. Doposud zaznamenal jen pouhých pět vstřelených branek a v celé lize jsou jen čtyři týmy s horším číslem než Verona.

Není se proto moc čemu divit, že Hellas zatím z osmi duelů dokázal vyhrát jen dvakrát. V posledních šesti duelech ale posbíral jen pouhé dva body a čtyřikrát padl. A nejedná se jen o těžké váhy, což ostatně dokazuje i minulé kolo. Před reprezentační přestávkou totiž Hellas prohrál na půdě nováčka z Frosinone.

Přesto je trenér Baroni odhodlaný dál vést své muže a věří ve zlepšení. V rozhovoru pro Tuttosport uvedl: "Jsem rád, že jsme měli přes reprezentační přestávku víc času na to, abychom zhodnotili, jak na tom jsme a ukázali si, na čem pracovat. Měli jsme chvíli na oddych a to všichni potřebujeme. Nefunguje u nás přechodová fáze a my jsme se snažili na ní v poslední době usilovně pracovat."

K vyzkoušení možná praktik si ale Baroni nevybral snadného soupeře, i když je pravda, že poslední dobou mu to s Neapolí jde. Baroni má to štěstí, že se nikdo z jeho hráčů poslední dobou nezranil. Neapol ale přijede bez dvojice Anguissa a Osimhen, což jsou citelné ztráty.

Partenopei potřebují výsledky a to hned. S Hellasem navíc vyhráli jen dvě z šesti minulých klání. Aktuálně se musí trenér Garcia soustředit o poznání víc na výkony, protože už dvě poslední soutěžní utkání prohrál, naposledy dostal tři branky od Fiorentiny. I proto je Neapol až na pátém místě tabulky.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Dawidowicz, Hien, Magnani - Faraoni, Duda, Folorunsho, Doig - Lazović, Ngonge - Djurić

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Olivera - Cajuste, Lobotka, Zieliński - Politano, Simeone, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.83 - 4.19 - 1.62

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Turín FC - Inter Milán

sobota 18:00

V sobotu od šesti hodin dostane Inter šanci napravit své poslední zaváhání a na remízu s Mottovou Bolognou bude chtít odpovědět v Turíně. Domácí FC by pro něj mohlo být ideálním soupeřem. Jednak se Býci s Interem dlouhodobě trápí a jednak je jejich současná forma dost kolísavá.

Na úvod nového ročníku šel z Turína trochu strach, protože ze čtyř prvních kol prohrál jen jednou a dvakrát zvítězil. Pak se ale něco zadrhlo a Býci právě od čtvrtého kola a výhry nad Salernitanou už nevyhráli. V dalších čtyřech duelech pouze střídali stejnou měrou výhry s remízovými výsledky. Starost musí trenérovi Jurićovi dělat zejména forma na hřištích soupeřů, neboť ze čtyř venkovních klání Turín třikrát prohrál, zvítězil jednou.

Minule to sice z domova neměl tak daleko, ale o to horší dopad jeho poslední porážka musela mít. Utkal se totiž v bitvě o nadvládu nad městem s Juventusem a nedopadlo to s ním vůbec dobře. První poločas ještě skončil bez branek, ale Juventus už v něm dával najevo jasnou převahu. Domácí Stará dáma si s Turínem nakonec po změně stran poradila snadno a rychle, dala mu dvě branky a moc obtížných situací její obrana naopak řešit nemusela.

V reakci na tohle utkání i nabitý kalendář pak trenér Ivan Jurić zmínil: "Porážka v derby nás samozřejmě moc mrzí, ale je pravda, že Juventus byl lepší. My jsme se nedostávali do takových šancí, do jakých bychom chtěli. Naopak se nám často stávalo, že jsme nedokázali zachytávat útoky soupeře, i když jsme to trénovali. Příště musíme hrát s větší energií a sebedůvěrou. Teď to bude náročné, protože po pauze máme Inter, ale nesmíme si stěžovat. Máme čas se na to dobře připravit."

Na trénincích nepotkává kouč Jurić kompletní skvadru, neboť zranění hlásí stále ještě Djidji, Soppy a Popa, přičemž úplně fit nejsou ani Buongiorno se Sazonovem a především Duvánem Zapatou. Interu schází jen veteráni Juan Cuadrado a Marko Arnautović.

Nerazzurri za sebou nemají úplně optimální období, byť na začátku sezony vypadala jejich forma úchvatně. Jenže v šestém kole prohráli se Sassuolem a minule je o dva body obrala Bologna. Rázem se Inter ocitl na druhém místě o dva body za vedoucím AC Milán a pochopitelně to tak nechce nechat. Pořád hodně sází na nejlepší obranu ligy (jen 5 inkasovaných branek) a jasně nejlepší útok, který se postaral už o 21 gólů.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Taméze, Schuurs, Rodriguez - Bellanova, Ricci, Ilić, Lazaro - Vlašić, Radonjić - Sanabria

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro Martínez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.42 - 3.81 - 1.72

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

US Sassuolo - SS Lazio

sobota 20:45

Sassuolo se pokusí vzchopit po posledních ne zrovna pozitivních výsledcích. Jenže si k tomu nevybralo úplně nejlepšího soupeře, neboť s Laziem má dlouhodobě problémy. Sassuolo naopak patří mezi neoblíbenější protivníky Římanů.

A není divu. Lazio totiž Sassuolo dokázalo porazit už ve dvanácti případech. Víc úspěchů proti Neroverdi než Lazio má jen Juventus, který si připsal ještě o dvě výhry navíc. Sassuolo navíc prohrálo už poslední tři duely s Laziem v rámci ligy a jen proti Neapoli drží delší šňůru porážek než proti Laziu.

Ani divák v duelech těchto dvou soupeřů nepřijde zkrátka, protože v nich padá dost branek. Od roku 2013, kdy se Sassuolo natrvalo usadilo mezi italskou elitou, se ještě ani jednou nestalo, že by v utkání s Laziem padly méně než dvě branky.

I v letošní sezoně je pak mužstvo trenéra Alessia Dionisiho věrno svým charakteristickým znakům. Velké týmy se před ním třesou, jen aby Neroverdi dokázali v následujícím kole padnout s nováčkem. Dokonalou ukázkou jsou vítězství nad Interem a Juventusem, kterým ale předcházel debakl od nováčka z Frosinone. Tahle nevyrovnanost a možná až příliš velký prodej hráčů přes letní mercato jsou na vině současného až dvanáctého místa.

Velkou radost Dionisimu nedělá ani šíře kádru. Má sice radost z toho, že se jeho hráčů netýkají pro toto kolo karetní tresty, ale marodka je poměrně široká. Jsou na ní Alvarez, Matheus Henrique a Viti, přičemž ze srazu se bez menšího svalového zranění nevrátil Domenico Berardi. Lazio má v tomhle směru lepší výchozí pozici, neboť mimo Zaccagniho mu chybí jen brankář Provedel.

Jenže ani Biancocelesti na tom nejsou zrovna ideálně po stránce výkonů a výsledků. Ve skutečnosti jsou na deseti získaných bodech stejně jako Sassuolo a kvůli horšímu skóre jim patří až 13. místo. Aby trenér Sarri vyhrál jen polovinu z osmi odehraných duelů, to se mu už dlouho nestalo. Nicméně po vítězství v Lize mistrů nad Celticem se Lazio radovalo i ze tří bodů s Atalantou, kterou přestřílelo 3:2, a to je velmi dobrý výsledek.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Pedersen, Erlić, Ruan, Viña - Boloca, Račić - Berardi, Bajrami, Laurienté - Pinamonti

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj - Kamada, Rovella, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Pedro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.58 - 2.55

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AC Milán
8
7
0
1
16 : 8
21
2
Inter Milán
8
6
1
1
21 : 5
19
3
Juventus FC
8
5
2
1
14 : 6
17
4
ACF Fiorentina
8
5
2
1
18 : 11
17
5
SSC Neapol
8
4
2
2
17 : 9
14
6
Atalanta Bergamo
8
4
1
3
13 : 8
13
7
AC Monza Brianza
8
3
3
2
8 : 7
12
8
Frosinone Calcio
8
3
3
2
11 : 11
12
9
US Lecce
8
3
3
2
9 : 10
12
10
AS Řím
8
3
2
3
19 : 12
11
11
Bologna FC
8
2
5
1
8 : 6
11
12
US Sassuolo
8
3
1
4
12 : 14
10
13
SS Lazio
8
3
1
4
10 : 12
10
14
Turín FC
8
2
3
3
6 : 9
9
15
Janov CFC
8
2
2
4
10 : 12
8
16
Hellas Verona
8
2
2
4
5 : 8
8
17
Udinese Calcio
8
0
5
3
4 : 12
5
18
Empoli FC
8
1
1
6
1 : 16
4
19
Salernitana Calcio
8
0
3
5
4 : 17
3
20
Cagliari Calcio
8
0
2
6
3 : 16
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
mastakillah

Matteo

Reagovat
mastakillah

Kvaraaaa

Reagovat
mastakillah

Kvaradona

Reagovat
Interista_4ever

FORZA INTER!!!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Diavolo86

Když už člověk čeká celý víkend na fotbal tak doufám, že bude stát za to :)

Reagovat
Largo

Daje Roma! Hlavne to nepodcenit!

Reagovat
Largo

Zatim teda dost spatny…

Reagovat
Truffaldino

Škoda, přál jsem Monze, aby remízu udržela, těch 7 a ve výsledku 11 minut mi přišlo jako pěkný nesmysl.

Reagovat
LeonardoUžoa

Chudák golman tvl, s tímto se nedá počítat.   De Silvestri zkušeně. 

Reagovat
10

Bremer má sice občas světlou chvilku, ale celkově to je v Juve zatím takovej Bernardeschi na stoperu...

Reagovat
10

o Bernovi se btw. spekuluje na zimní návrat

Reagovat
stuff

Moja oblubena spekulacia

Reagovat
10

pokud se to stane, tak ztrácím poslední promile nějaký naděje

Reagovat
M11

Tu voskovou figurinu

Reagovat
Alberto Aquilani

Tiež nemôže "rischiare la giocata"?

Reagovat
10

...jo

Reagovat
Alberto Aquilani

JOP, hneď po odoslaní komentu som si to pustil... klasika

Reagovat
stuff

Skoda, ze nesledujem nase Kosice ani po navrate do ligy, ze by som mohol povedat, ze ten Ken by si nezahral ani v nasej srandalige.

Reagovat
10

Reagovat
stuff

Dufal som, ze ef efekt mi prinesie aspon gol

Reagovat
10

To přijde

Reagovat
stuff

Jj, uz len trafit z metra

Reagovat
Zark

Už bys ho mohl nechat na pokoji tvle

Reagovat
stuff

Ideal keby nechal on mna

Reagovat
M11

Kean

Reagovat
10

Reagovat
maras93

Jak jinak

Reagovat
GEGE

Ty propady směrem dozadu jsou čím dál horší...

Reagovat
maras93

a v takovýchto zápasech začínáme mít v oblibě se nechat vykartovat (dnes Juve, s AS,..)

Reagovat
Zark

Ten Mirante vypadá už dobrých 20 let pořád stejně

Reagovat
10

tj

Reagovat
10

Thiaw to Maxovi úplně dojebal, co teď má asi vymyslet?

Reagovat
M11

Ted musi hrat na vyhru

Reagovat
10

Teď musí hrát

Reagovat
10

Ok, nemusí

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

Reagovat
stuff

No a teraz mozme hrat polhodku presne to, co sa trenovalo

Reagovat
M11

LOCA !!!

Reagovat
stuff

Locaaaa

Reagovat
10

Manuuuuu zrovna jsem chtěl napsat, jak je úplně k hovnu

Reagovat
maras93

Jasny, Krunic

Reagovat
PP

Oba stejně..

Reagovat
10

Huijsen debut zrovna teď?

Reagovat
stuff

Co riesil Max na konci zapasu? Ci len to dal na Mourka?

Dnes Huijsen velmi prijemne prekvapil a ac ma super brankarsku trojku. Barz viac mi tento zapas nedal.

Ale super tri body. Forza juve!

Reagovat
Interista_4ever

By mě zajímalo, co měl Allegri za dobrej matroš, když si urval sako a kravatu..borec tam lítal, jak hadr na holi

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl spokojený s tím, jak jeho tým hrál proti 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele