Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Barcelona - Real Madrid

Loudovi se před domácím publikem daří. Na Czech Open je ve finále

Badmintonové Czech Open je v plném proudu. Úspěšný postup do finále předvedla domácí jednička Jan Louda. Český badmintonista nejprve vyřadil Dána Williama Bögebjerga (dvakrát 21:12), načež si v semifinále poradil i se švédským soupeřem Gustavem Björklerem (také dvakrát 21:12). Finálovým soupeřem Loudy bude Indonésan Andi Fadel Muhammad. 

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr semifinále Czech Open Louda – Björkler

Jan Louda ve čtvrtfinále na dánského juniora Williama Bögebjerga vlétl ve velkém stylu a po pár minutách vedl 11:2. Ve stejném duchu pokračoval po celý průběh duelu. Dánské překvapení z kvalifikace nedokázalo nátlakové hře české jedničky vzdorovat. Za 31 minut zvítězil Louda 21:12, 21:12 a s přehledem zatím potvrzuje roli prvního nasazeného hráče.

"Ve včerejším programu byly vstupy do zápasů takové vlažné, dnes jsem se na to soustředil více a hned to bylo vidět," hodnotil výborné začátky obou setů. "Důležité bylo, abych byl aktivnější, což se mi dařilo po celý zápas," říkal k taktickému plánu hráč celku BA Plzeň.

Poté si poradil i se Švédem Gustavem Björklerem, kterého na pražské půdě porazil po sadách 21:12 a  21:12. Louda se tak může těšit na finále, které je na programu v neděli před polednem. V něm bude čelit indonéskému badmintonistovi Andi Fadel Muhammadovi.

Vyjádřil se také k podmínkám v hale Královka. "Jsou naprosto ideální, míče nejsou ani pomalé, ani moc rychlé. Jediné, co mi dělalo lehké problémy, bylo osvětlení na našem kurtu, které je malinko silnější," přidal Louda.

Zdroj
ČT sport, czechbadminton.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články