Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real remizoval v Seville, Atlético se přiblížilo na tři body díky hattricku Griezmanna

Fotbalisté Realu Madrid po třech výhrách ve španělské lize v řadě v 9. kole jen remizovali v Seville 1:1, přesto dále vedou tabulku. Betis Sevilla hrál na hřišti Getafe také 1:1. Přemožitel Sparty v 2. kole skupiny Evropské ligy sice vedl od 1. minuty, ale náskok neudržel a připsal si už pátou remízu z devíti zápasů. Atlético ve Vigu zaznamenalo páté vítězství v řadě díky hattricku Francouze Antoina Griezmanna a přiblížilo se lídrovi na tři body.

Vinicius Júnior ve strkanici se Sergiem Ramosem
zdroj: Reuters autor: Marcelo Del Pozo

Real vyhrál deset z jedenácti soutěžních utkání v této sezoně, prohrál jen v derby s Atléticem. Opět hodně spoléhal na svého nejlepšího střelce Bellinghama, který dal loni Seville dva góly ještě v barvách Dortmundu, ale tentokrát se neprosadil.

"Bílému baletu" neuznali vedoucí gól po konzultaci s videorozhodčím, pak Alaba nešťastně nasměroval míč do vlastní sítě a Carvajal v závěru alespoň zachránil remízu.

Pro svěřence trenéra Pellegriniho začal zápas proti Getafe skvěle. Záložník Roca dal hned z první akce gól, ale Mayoral brzy vyrovnal a pak už se obě strany předháněly v zahazování šancí. Skóre nezměnil ani Rodri, který v týdnu prodloužil smlouvu s Betisem do roku 2028. I pro Getafe to byl pátý nerozhodný výsledek v sezoně a čtvrtý v řadě.

Ve Vigu domácí brankář Villar neudržel centrovaný míč, ve snaze získat ho fauloval, zavinil penaltu a uviděl červenou kartu. Jeho nástupce Guaita si s Griezmannovým pokutovým kopem neporadil. Francouzský útočník po změně stran přidal další dvě branky, na kontě jich má už sedm.

Španělská fotbalová liga – 10. kolo:

San Sebastian – Mallorca 1:0 (64. Méndez), Getafe – Betis Sevilla 1:1 (17. Mayoral – 1. Roca), FC Sevilla – Real Madrid 1:1 (74. vlastní Alaba – 78. Carvajal), Celta Vigo – Atlético Madrid 0:3 (29. z pen, 64. a 70. Griezmann).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články