Britney Spears mohla hrát v hitu, který odstartoval kariéru Ryana Goslinga

Britney Spears mohla hrát v hitu, který odstartoval kariéru Ryana Goslinga
Britney Spears | Getty Images
Britney Spears totiž byla téměř obsazená do oblíbeného romantického filmu Zápisník jedné lásky. Roli však odmítla a nakonec ji získala Rachel McAdams. Přestože pro McAdams, podobně jako pro Goslinga, šlo o film, který jí otevřel dveře do Hollywoodu, Spears svého rozhodnutí nikdy nelitovala.
Pro magazín People uvedla: „Ve finálním castingovém kole na Zápisník jedné lásky jsme se sešli já a Rachel McAdams. A i když by bylo zábavné se znovu setkat s Ryanem Goslingem po našem působení v Mickeyho klubíku, jsem ráda, že jsem do toho nešla. Kdybych to udělala, místo práce na svém albu In the Zone bych dnem i nocí točila.“ Alba se prodalo více než deset milionů kusů.
Ryan Gosling a Britney Spears v Mickeyho klubíku
Ryan Gosling a Britney Spears v Mickeyho klubíku | Disney
Spears se v rozhovoru rovněž podělila o svůj pohled na hereckou profesi. Herci podle ní často čelí podobnému problému jako zpěváci, pokud jde o potíž s oddělením se od role, již znázorňují.
Bez zajímavosti není ani to, že kdyby u projektu zůstala, zřejmě by měl úplně jiný tým a hlavního mužského hrdinu. Když dojemný milostný román Nicholase Sparkse Zápisník jedné lásky zaujal čtenáře a čtenářky po celém světě, zvažoval režii Steven Spielberg. A byl to právě on, kdo oslovil Spears a společně s ní hvězdného Toma Cruise. Když později z projektu vycouval a na jeho místo nastoupil Nick Cassavetes, rozhodl se u ústřední dvojice vsadit na méně známá jména.
Minimálně z finančního hlediska se nakonec tento tah vyplatil. Absencí áčkových herců si snímek vystačil se skromným rozpočtem 19 milionů dolarů a z kin celého světa si odnesl tržby ve výši 118 milionů.
Zápisník jedné lásky najdete na Netflixu (musíte ho mít ovšem zapnutý v angličtině). V rámci Kinobox žebříčku nejlepších romantických filmů, které jsou na Netflixu momentálně k dispozici, zaujímá pěkné desáté místo.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.