Chrudimské noviny Nová možnost pro vybírání pokut za parkování v centru už se rýsuje

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nová možnost pro vybírání pokut za parkování v centru už se rýsuje

Chrudim – Strážníci městské policie budou mít v dohledné době o další zábavu postaráno. Po pár stížnostech na parkování se prý odbor dopravy rozhodl k ráznému kroku a další prostor pro vybírání pokut už se rýsuje. Za zlegalizování nových parkovacích míst v centru města by se mělo nově platit. Místostarosta Zdeněk Kolář (ANO 2011) a úředníci z odboru dopravy vše občanům vysvětlí osobně.

V Havlíčkově ulici je parkování dlouhodobý problém.  Foto: Chrudimské noviny

Prý po výtkách některých občanů bude v blízké době upraveno parkování v Havlíčkově a Soukenické ulici. Od Širokých schodů až po Koželužskou ulici by tak mělo být nově parkování upraveno poplatkem. Možnosti drobných změn tu prý ještě jsou. „V parkování vozidel je tam obrovský přetlak. A tímto způsobem bychom to chtěli alespoň nějakým způsobem pro místní i pro návštěvy zorganizovat,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravy Martin Klimek s tím, že každému to řešení asi vyhovovat nebude, ale tomu se vyhnout nedá. „Uvidíme, co bude dál. Pokud by třeba někdo přišel s něčím, co nás nenapadlo, dalo by se to ještě zapracovat,“ dodal.

Město Chrudim už studii placeného parkování v této oblasti pro tyto účely nechalo vypracovat a se záměrem chtějí úředníci, v čele s místostarostou Zdeňkem Kolářem (ANO 2011),  seznámit občany 1. listopadu od 17 hodin v zasedací místnosti ve druhém patře městského úřadu na Pardubické 67.

Petra Vintrlíková

Reklama