Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Miková byla na domácím šampionátu třikrát zlatá, před MS ladí formu a cílí vysoko

Na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku a fitness obhájila v kategorii žen Viktorie Prokopová. Velkým překvapením v kategorii Youth se ovšem stala Tereza Miková, která se se třemi zlatými medailemi stala nejúspěšnější závodnicí tohoto šampionátu. Nyní ji už za pár dní česká ve všech třech disciplínách mistrovství světa. Sestřih MS sledujte ve čtvrtek 2. listopadu od 15:45 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Trojnásobná zlatá z MČR Miková před MS v aerobiku

"Jsem ráda, že se takhle povedlo, tři zlaté jsou úžasné. Je to hrozně fyzicky náročné, ale při tom adrenalinu se to dá zvládnout," uvedla ve Sportovních zprávách Miková.

Na republikovém mistrovství v dramatickém souboji porazila letošní evropskou šampionku a loňskou mistryni České republiky a světa Nikol Ullrichovou z Fitness center Báry a Hanky Šulcové. Bronz patří Evě Matějovičové. Miková ovládla právě s Matějovičovou a s Veronikou Frantovou i kategorii trií, ve které se loni staly mistryněmi Evropy.

Úspěšný tým Aerobic Team Praha s Mikovou v sestavě navíc vyhrál i fitness Grande Aerobik. Věkový rozdíl mezi sedmi závodnicemi činí osm let. "Už to nehraje roli, protože si děvčata sedla. Je takové pravidlo, že pokud to v týmu funguje správně, funguje to i na ploše," prohlásila trenérka Veronika Buriš.

Věková kategorie Youth je určena pro soutěžící od 16 do 18 let, soupeřilo se v ní druhým rokem a pouze ve sportovním aerobiku.

Vrchol sezony je jasný: mistrovství světa v Gentu startuje 26. října. "Konkurence bude vysoká, protože i na letošním mistrovství Evropy jsme se přesvědčili, že Belgičani se dokážou velice dobře připravit, navíc mají výhodu domácího prostředí. Velká konkurence doletí z Austrálie," přiblížila Buriš.

Tým absolvoval náročné soustředění, do startu na šampionátu v Belgii zbývá pár dní. "Teď už jsme ve fázi ladění, už nedáváme velké zátěže a důraz na silové prvky," nastínila trenérka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články