Boroš se osamostatnil vepředu na konci prvního z devíti okruhů. Druhý jezdil také sám Marek Konwa (-20), polský terénní obojživelník, letos v dresu AŠ Mladá Boleslav, jasná dvojka poháru. „Dneska jsem to chtěl udělat všem soupeřům těžký, a proto jsem nasadil ostré tempo hned od startu. Forma jde pomalu nahoru. Doufám, že na mistrovství Evropy bude ještě lepší a budu atakovat první desítku,“ uvedl Michael Boroš pro web cyklokros.cz.

Závodilo se tedy o třetí místo na stupních. Jakub Říman (DK Bikeshop) měl problémy po startu, ale pak zajel třikrát nejrychlejší kolo, a zaslouženě si ho vybojoval (-47). Nejlepší výsledek sezóny na čtvrté pozici získal Václav Ježek junior (Brilon, -1:02), letos první rok v kategorii do 23 let. Pátý skončil další reprezentant „23“, ucházející se o národní dres pro mistrovství světa, Matyáš Fiala (ČEZ Tábor, -1:05). Nedokončili silničář Matěj Stránský (ATT) a biker Josef Jelínek (Trek/Pirelli). Po náročné silniční sezóně už odpočíval Adam Ťoupalík. Průběžné pořadí poháru vypadá následovně: 1. Boroš 300 bodů, 2. Fiala 275 b., 3. Konwa 270 b., 4. Říman 260 b., 5. Ježek 211 b..

Také Zemanová se pustila dopředu sama hned po startu a vepředu vydržela až do cíle. Druhé místo si zajistila slovenská juniorka Viktória Chladoňová (-32) s minutovým náskokem před obhájkyní pohárového prvenství, též juniorkou Kateřinou Douděrovou (Jaroslav Kulhavý cycling team Ústí nad Orlicí, -1:28). Ta dokázala předjet zkušenější 25letou Terezu Tvarůžkovou (Expres.cz/Tufo Kolín). Další dvě pozice patřily opět juniorkám – Daniele Hezinové (SportRaces) a nadějné Amálii Gottwaldové (CP team).

_NZ68909.jpg

Jak je patrné, pole tu hodně omladilo, suverénně nejstarší v něm byla 29letá Polka Malgorzata Mazurek-Bielová na 21. místě. Juniorky jezdí s ženami společně a bylo jich tu 16 ze 27 startujících! Pohárové pořadí žen: 1. Zemanová 400 bodů, 2. Hladíková 252 b., 3. Tvarůžková 216 b..

Naopak v samostatném závodě juniorů nastoupil z čelní skupinky Patrik Lienert ve čtvrtém ze šesti kol. „Asi rozhodující okamžik bylo stoupání za depem, kde jsem si vypracoval náskok, který jsem udržel. Po pravdě jsem nečekal, že bych měl soupeřit o prvenství s o rok mladším Rakušanem. Ale měl skvělé nohy. Sezóna se pro mě vyvíjí zatím skvěle, ale netuším, jak uspěju v porovnání se zahraniční konkurencí na blížícím se mistrovství Evropy,“ řekl vítěz, který si připsal třetí pohárový triumf. Ano, ti nejlepší jezdí v Beneluxu – první Superprestige tam vyhrál v neděli Maďar Barnabás Vás.

loading...

Kompletní výsledky