Michaela Nosková a Katka Bláhová vyzkoušely legíny od nového českého výrobce

Legíny jsou čím dál více oblíbenou částí šatníku nejen sportovců nebo dívek a žen, ale také dětí a mužů. Pánové přes ně sice nosí šortky, přesto na legíny nedají dopustit. A jak už bylo zmíněno, legíny se už dávno nenosí pouze na sport. Dívky a ženy je běžně nosí k šatům, v legínách můžete v podstatě kamkoli, kromě větších společenských událostí, nebo jen pohodlně relaxovat na gauči.

Když před pěti lety Tomáš Machek s maminkou objevili skvělou látku, z níž by se dalo šít funkční prádlo, pustili se do výroby legín pro sebe a své sportující známé. Protože postupně zájem o tyto legíny rostl, rozhodli se pro založení značky EMKY a pod ní legíny prodávat. Samozřejmě to nebylo tak docela jednoduché, ale Tomáš s maminkou Evou Machkovou, která již určité zkušenosti měla, nakonec rozjezd výroby, webové stránky a online prodej legín úspěšně zvládli. Jak přiznává Tomáš, nejtěžší bylo sehnat ty správné stroje. „Pro šití legín je totiž ideální flatlockový steh. To je plochý, zajištěný šev, který v jedné operaci složí dva materiály přes sebe a zajistí je pružným stehem. Díky tomu je šev nízký (plochý), měkoučký, perfektně elastický a stabilní. Navíc nikde nevylézají žádné nitě, a šev má i vynikající životnost. Nejen díky tomuto způsobu šití, ale také díky poměrně širokému pásku jsou EMKY maximálně pohodlné. Pásek je prošitý na 4 místech aby nedocházelo k protáčení gumy uvnitř.“

Legíny Emky ovšem nejsou jen pohodlné, lidé si je oblíbili i dalším vlastnostem, podobně jako zpěvačka Michaela Nosková nebo herečka Kateřina Bláhová. „Při sportu se běžně člověk zpotí, což ženám není úplně příjemné“, svěřila se Nosková a pokračovala: „V legínách EMKY ale žádný zápach necítíte, dokonce ani v případě, že je do fitka vezmete několikrát za sebou – bez vyprání. Otestovala jsem to, protože téhle informaci jsem moc nevěřila.“ Michaela Nosková je nadšená i z toho, že díky lehounkému materiálu legíny nezaberou žádné místo v batohu, když je s dcerami na túře a nese jim náhradní oblečení. „Překvapilo mě, že Eliška, která doteď legíny moc nemusela, by tyhle nejraději nosila pořád,“ doplnila na závěr.

Herečka Kateřina Bláhová o sobě říká, že se pro legíny snad narodila. „Nosím je úplně všude; do práce, na výlety, na večírky nebo do restaurace. A samozřejmě taky na jógu. Tam je tedy ocením nejvíc, protože kromě toho, že jsou naprosto pohodlné a mají vyšší pas, nevytáhnou se mi při cvičení kolena. Přitom nejsou lesklé, tak jsem myslela, že mají míň elastanu, ale není to tak. Podle výrobce mají dlouhou životnost, tak určitě koupím taťkovi a dědečkovi. Jim totiž na chalupě hned tak něco nevydrží,“ dodává se smíchem oblíbená herečka.

Tomáš Machek potvrdil, že životnost, bezzápachovost a všitý klín v rozkroku jsou hlavními důvody, proč muži pánské legíny EMKY nosí rádi. „Zvláště pak na túrách, kde není možnost si oblečení vyprat a v batohu je tolik důležitějších věcí, než několikery legíny…,“ upřesnil Tomáš vlastní zkušenost.

Chcete se o legínách EMKY dozvědět více nebo se začíst do blogu? Zkuste to zde: Emky – Legíny pro každou příležitost

Zdroj: Helena Váňová Production

You may also like...