AKTUALITY S MATRIXEM: ODHALENÍ MIMOZEMSKÝCH MUMIÍ ŠOKUJE SVĚT! ČÁST TŘETÍ

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

24.10.2023 Aktuality

Harvardský profesor Avi Loeb se připojil ke konferenci o UFO v Mexiku prostřednictvím videospojení a řekl, že by bylo arogantní myslet si, že jsme ve vesmíru sami, a že existuje možnost, že humanoidi z Nazky, které představil Maussan, byli na této planetě přítomni dříve než lidstvo. Požádal Maussana, aby umožnil mezinárodním vědcům další výzkum mumií. V této souvislosti ufolog ve výpovědi upozornil, že humanoidi z Nazky nejsou mumie, ale kompletní těla, s nimiž nebylo manipulováno. Vědci, kteří o tom v minulých letech šířili nepravdivá tvrzení, prohlásili humanoidy za mumie dávných lidí nebo za zmanipulované mumie. Mezitím se však údaje ufologů potvrdily a všechna skeptická tvrzení v tisku by mohla být později odhalena jako nepravdivá.

Maussan proto vyzývá své kritiky, aby předložili důkazy, které jeho tvrzení vyvracejí:

"To, co chtějí, je vzít tomuto objevu sílu, ale pouze svědectvími, rozhovory a bez jediného důkazu. Vyšetřování provádíme již několik let. Oni sem chtějí přijít a vyšetřovat jen pomocí rozhovorů."

Ačkoli je dnes o existenci UFO a mimozemšťanů přesvědčena velká část veřejnosti, některé odborníky je těžší přesvědčit. Vzhledem k těmto fosilním humanoidům, které lze nyní blíže studovat, vynášejí nepodložené soudy, že tyto mumie "vypadají příliš dobře na to, aby byly skutečné". Podle odborníků vypadají "příliš lidsky na to, aby byly skutečné", takže podle antropologů "téměř jistě nejsou mimozemské". Tyto komentáře nemohly zabránit tomu, aby se prezentace těchto humanoidů z Nazky dostala na titulní stránky sociálních médií a novin po celém světě. Vědci podrobili těla řadě testů, včetně analýzy DNA a 3D rentgenových snímků. Jose de Jesus Zalce Benitez, ředitel "Vědeckého zdravotního ústavu mexického námořnictva", během slyšení vypověděl:

"Mohu potvrdit, že tato těla nemají žádný vztah k lidským bytostem."

Protože novináři od sebe neustále opisují, představují mumie z Nazky pro mnoho vědců téma, které již bylo médii vyvráceno, a tak Jaime Maussan svým kritikům připomněl:

"Na základě testů DNA srovnávaných s více než milionem druhů nemají žádný vztah k tomu, co věda nebo lidské poznání do této chvíle znaly nebo popsaly."

Celkový obraz zahrnuje dlouhou řadu skeptiků vydávajících se za pseudovědecké experty, od mediálních veteránů po falešné archeology a lékaře s pochybnými tituly. Ti všichni jsou odhodláni trvat na odmítnutí objektivních důkazů ve prospěch svých neprokazatelných vědeckých teorií.

Jaime Maussan naznačuje, že Mexiko by se mohlo stát první zemí na světě, jejíž vláda připustí existenci mimozemšťanů na této planetě. Informátor David Grusch před několika týdny před americkým Kongresem dosvědčil, že havarovaní nelidští piloti byli nalezeni v Itálii již téměř před 100 lety. Tato dvě slyšení tak byla známkou vážnosti tématu, které bylo ještě nedávno považováno za doménu konspiračních teoretiků. Kritičtí novináři píší, že UFO je skutečné a že vlády o něm vědí. Základním problémem je nyní zbavit se tolik citovaného stigmatu UFO, které je udržováno stále stejným zpravodajstvím mainstreamových médií. Proto američtí informátoři uvedli, že tiskové zprávy vyvolané Maussanovou prezentací představují krok zpět ve snaze dodat fenoménu UFO větší vážnost.

Přesto vládní úředníci nebo zákonodárci vědí, že americká armáda ví o neidentifikovaných létajících objektech více, protože pozorování UFO zdaleka nejsou vzácná a jejich počet neustále roste. Mexický kongresman Sergio Gutierrez oznámil, že bude o těchto otázkách vést další rozhovory a pořádat další akce, jako bylo toto slyšení. Možná budou předloženy návrhy na změnu zákonů, které by umožnily svědkům vypovídat, aniž by riskovali své znalosti. V článcích v tisku se o projektu "The Alien Project" objevuje jen málo nebo vůbec žádná zmínka. Jedná se o projekt s vlastními webovými stránkami, na nichž jsou od roku 2017 zpřístupněny všechny důležité informace z různých tiskových konferencí o mumiích z Nazky i shromážděné vědecké výsledky. V průběhu probíhající debaty se těmito údaji nikdo nezabýval ani je nekomentoval.

Naopak, v renomovaných časopisech se lze dočíst, že prezentace nelidských humanoidů mexickému kongresu znamená "zneužití předkolumbovských mumií", což je obzvláště urážlivé vůči andské kultuře, neboť naznačuje, že předstírané úspěchy domorodců jsou zásluhou pomoci mimozemšťanů. Ačkoli žádný archeolog nedokáže vysvětlit, kdo ve skutečnosti vytvořil dávné umění a architekturu zázraků předkolumbovských kultur, archeologové píší, že důkazy o nelidských zakladatelích kultury snižují slávu předkolumbovských kultur. Důvodem je, že nepojmenovaná díla se mění v "nepředstavitelné starověké divy mimozemšťanů", neboť "mimozemšťané prý představují jednu ze složek vzorce rasismu a vymazávání" předkolumbovských kultur.

Alternativní historici s tím nesouhlasí a tvrdí, že tyto výsledky spíše potvrzují posvátné tradice Olméků, Aztéků, Inků nebo Mayů, podle nichž za výstavbu záhadných starověkých památek v Mezoamerice a Jižní Americe mohou neznámé předkultury nebo mimozemští návštěvníci. V roce 1928 bylo totiž v jižním Peru nalezeno více než 300 kontroverzních lidských koster s extrémně velkými lebkami. Jedná se o světoznámé lebky z Paracasu. Archeolog Julio Tello, který tento objev učinil, se domníval, že patřily kultuře, která zemi vládla před Inky. I v tomto případě kolují teorie o nelidském nebo mimozemském původu tohoto druhu.

Žádný badatel neměl zájem nechat existující kosti prozkoumat, protože opět zřejmě nezapadají do schématu lidské evoluce. Teprve před několika lety provedli genetici analýzy lebek z Paracasu a zjistili, že v genech tohoto druhu jsou opět neznámé odchylky v podobě mutací, které se nikdy nevyskytly u žádného lidského, primátího ani zvířecího druhu. Mohlo by se dokonce jednat o nový druh podobný člověku, velmi odlišný od Homo sapiens nebo neandrtálce. Předkolumbovská kultovní místa tedy mohla být postavena takovými lidmi. Analýzy přinesly výsledek, že druh Paracas nepochází z Peru, ale z Evropy a do Nového světa se dostal tisíce let před Kolumbem.

I tyto výsledky jsou vědeckou komunitou ignorovány a novináři považují tato zjištění za "součást tradice rasistické frenologie", v níž se měření velikosti hlavy používá k ospravedlnění tvrzení o rasové a etnické nadřazenosti. Obávají se antropologové, že mimozemšťané, kteří navštívili Zemi, byli rasově a etnicky nadřazeni nám? Zavedené světové dějiny mohou představovat neúplný konstrukt polopravd, který značně poškodil skutečné dědictví původních obyvatel Jižní Ameriky.

Rozhodlo se Mexiko po slyšení Davida Grusche před americkým Kongresem předložit světu nezvratné důkazy o dávných kontaktech s ne-lidmi, protože nátlak národního bezpečnostního aparátu ve Spojených státech stále účinně brání takovému zveřejnění? Produkují tato opatření více konspiračních teorií než kdy dříve? Nedokáží nakonec skeptici držet krok s jejich pokusy o vyvrácení? Posledním argumentem, který se velmi často objevuje, je citát amerického astrofyzika Dr. Carla Sagana, který kdysi naznačil, že mimořádná tvrzení vyžadují mimořádné důkazy.

Dr. Sagan tento citát pronesl v průběhu debaty o UFO. Blízcí spolupracovníci a přátelé tohoto astrofyzika však věděli, že věří v existenci UFO a mimozemšťanů, ale vyhýbal se o tom mluvit veřejně nebo před kamerou, protože se obával, že by tyto názory mohly ukončit jeho kariéru. Mezitím se zdá, že Maussan je z veškerého odporu naprosto nesvůj. Je možné, že se skeptici jednoduše snaží vytvořit verzi reality, která by odpovídala té, v níž chtějí žít, tj. svět zcela bez mimozemšťanů a UFO. Pokud je to však norma ve světě, kde věda přebírá roli novodobé mýtotvorby, pak bude zapotřebí více tvrdých a definitivních důkazů, aby bylo možné odhalit tajemství, která chceme ve světě vidět.

Skutečnost, že před tisíci lety obývaly naši planetu společně s námi nelidské inteligence, které vyvinuly velmi kreativní a vyspělé technologie pro stavbu svých památek, je dalším důvodem, proč posílit naše vazby na naši skutečnou minulost, na naše společné kulturní hodnoty a dědictví. Protivědecké a radikální myšlenky se stále odvolávají na překrucování pravdy. Jsme v zuřivé kulturní válce a bizarní realita tohoto fenoménu, doplněná o důkazy o dávných kosmonautech, mimozemských mumiích, tajemných pyramidách, havarovaných UFO a odpověď na otázku záhadného původu moderního lidstva, se konečně odhaluje prostřednictvím bezprecedentní série odhalení.

-konec-

Další díly