Dýňové kari (V)

 

Po hodně dlouhé době opět regulerní slaný recept. Žádná polévka, pomazánka... ale pořádné jídlo, které pěkně prohřeje a zasytí. Nemám ráda, když se nějaké věci označují jako nej, ale tohle je opravdu nejkrémovější kari, které jsem kdy jedla. To dýňové pyré je zázračné, to prostě musíte zkusit. A nejlepší je opět připravit více porcí, protože uleželé chutná ještě líp.



Dýňové kari (V)


(cca 4 porce)


  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička kari prášku
  • sůl, pepř
  • 1/2 brokolice
  • 1 malá cuketa
  • 1 zelená paprika
  • 4 velké žampiony
  • 1 malá batáta 
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 hrnek kokosového mléka


Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, římský kmín, kurkumu, kari, sůl, pepř. Necháme rozvonět.


Přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme a zalijeme plechovkou rajčat, dýňovým pyré, vývarem. Zmírníme plamen a necháme zeleninu změknout. Na závěr vmícháme kokosové mléko, případně ještě dochutíme. 


Podáváme s jasmínovou rýží. 

  


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)