VÍME PRVNÍ: Z jihlavského Magistrátu vyletěl „na hodinu“ úředník, Policie ČR přijala trestní oznámení

Magistrát města Jihlavy podal trestní oznámení Policii ČR týkající se procesu zadávání veřejných zakázek. Policie ČR stroze potvrdila přijetí trestního oznámení.“Oznámení jsme přijali a provádíme šetření, v současné době nelze další informace poskytnout,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Primátor Jihlavy Petr Ryška potvrdil, že o celé záležitosti ví jenom v obecné rovině od tajemníka Magistrátu Evžena Zámka.

Podle informací Občasníku nejmenovaný úředník Magistrátu dostal okamžitou výpověď lidově zvanou „na hodinu“. Bližší informace nejsou známy, mluvčí Magistrátu Radovan Daněk dosud neodpověděl ani na dotaz, zda-li se město Jihlava cítí být v dané záležitosti poškozeným.

Mluvčí Magistrátu města Jihlavy k dotazu na aktivity města při vyčíslení škody a připojení se k trestnímu řízení jen stroze odpověl: „Bylo by fajn vyjadřovat se jasně a srozumitelně, pokud něco opravdu potřebuješ.“

„Věc jsme odložili, neboť jsme prověřováním nezjistili, že by došlo ke spáchání trestného činu,“ informovala na konci října policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Vyjádření tiskového mluvčího Radovana Daňka i tajemníka Magistrátu Evžena Zámka doplníme, jakmile se vyjádření podaří získat.

Žádné odpovědi

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů