Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Macháč navázal na kvalifikaci a ve Vídni postoupil do druhého kola

Po Jiřím Lehečkovi si poradil se vstupem do turnaje ve Vídni také další český zástupce. Tomáš Macháč navázal na vydařenou kvalifikaci také v hlavní soutěži, když přehrál Australana Aleksandara Vukice 6:3 a 6:1. O postup do čtvrtfinále se utká se čtvrtým nasazeným Řekem Stefanosem Tsitsipasem.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháč je ve Vídni ve druhém kole po vítězství nad Vukicem

Třiadvacetiletý Macháč potvrdil, že má v závěru sezony výbornou formu. Na challengerech získal dva tituly za sebou a v minulém týdnu prošel na turnaji ve Stockholmu podruhé v kariéře do čtvrtfinále na okruhu ATP.

V prvním vzájemném utkání s Vukicem se mohl opřít o spolehlivé podání a soupeře vyřadil za necelou hodinu. Nastřílel sedm es a v zápase udělal jen tři nevynucené chyby.

Světová sedmička Tsitsipas zdolal domácího Dominica Thiema po dvouhodinové bitvě 7:6 a 6:4. S Macháčem, který si po minulém týdnu vylepšil kariérní žebříčkové maximum na 74. místo, se utkají poprvé.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni:

Dvouhra – 1. kolo: Macháč (ČR) – Vukic (Austr.) 6:3, 6:1, Paul (6-USA) – Müller (Fr.) 6:3, 6:1, Rubljov (3-Rus.) – Popyrin (Austr.) 7:6 (7:5), 6:4, Tsitsipas (4-Řec.) – Thiem (Rak.) 7:6 (7:5), 6:4, Tiafoe (7-USA) – Evans (Brit.) 1:4 skreč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články