Podle zákulisních informací a spekulací měl Rodríguez uzavřenou dohodu se španělským Movistarem a měl se stát jejich novým lídrem, ale po úspěchu na Tour de France, kde vyhrál etapu a skončil celkově pátý, se do vyjednávání vložil Dave Brailsford, bývalý šéf cyklistického týmu Ineos, který je v současnosti ředitelem všech sportovních aktivit společnosti Ineos a nabídl mladému cyklistovi vylepšený kontrakt. 

Ineosu opravdu reálně hrozilo, že přijde o svého nejnadějnějšího závodníka, kterého přitom mělo pod dohledem už čtyři roky. Rodríguez do týmu přišel už v roce 2020, smlouvu podepsal o rok dřív ještě jako junior a pomalu rostl ve velmi dobrého závodníka pro celkové pořadí. Že má talent na třítýdenní závody ukázal loni, když skončil sedmý celkově na Vueltě, letos dostal šanci už na Tour de France a byl ještě lepší, obsadil páté místo. 

20230715TDF0026-A.S.O._Pauline_Ballet.jpg

Po vážném zranění Egana Bernala na začátku roku 2022 má Rodríguez největší potenciál na dobrý výsledek na Grand Tours z celého Ineosu a uvědomuje si to také Rod Ellingworth, současný šéf Ineos Grenadiers. "Jsme nadšeni, že Carlos prodloužil smlouvu až do roku 2027. Během svého působení u nás prokázal pozoruhodný růst a oddanost a pro nás bylo opravdu odměnou, že jsme se na tom mohli podílet. Krok z juniorské do elitní úrovně závodění s týmem zvládl s málokdy vídanou vyzrálostí a na všechny zde udělal opravdu velký dojem. Věříme, že v příštích letech bude hrát významnou roli v budoucnosti týmu, je skutečně světovou třídou," chválí Ellingworth svého svěřence. 

Sám Rodríguez má velké ambice a mohl by se už brzo zařadit do výčtu vítězů třítýdenních závodů: "Doufám, že se v nadcházejících letech budu dále rozvíjet nejen jako profesionální cyklista, ale i jako člověk, protože se pořád chci učit a zlepšovat. Na oplátku doufám, že budu častěji dosahovat dobrých výsledků a budu se stále dotahovat na nejlepší jezdce v pelotonu. Myslím, že Ineos je pro mě to nejlepší místo, kde mohu dále růst a dosahovat velkých výsledků." 

20230715TDF1072-A.S.O._Charly_Lopez.jpg

Cílem týmu i Rodrígueze je samozřejmě především Tour de France. "Odmalička jsem chtěl závodit na Tour de France. V televizi jsem sledoval a fandil týmu Sky a doufal, že jednoho dne budu jeho součástí. Postavit se poprvé na start Tour s týmem, o kterém jsem vždycky snil, byl neuvěřitelný pocit," vzpomíná na svůj debut na Le Grande Boucle. 

Ineos Grenadiers zatím neoznámil příchod žádné posily, v kádru pro příští sezónu má nyní pouze 17 cyklistů a na obchodu jsou lídři a nadějní závodníci Pavel Sivakov (UAE Emirates), Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek), Dani Martínez (Bora-Hansgrohe) a Ben Tulett (Jumbo-Visma). O koho se Rodríguez a Geraint Thomas budou moci opírat v roce 2024 bychom se měli dozvědět v následujících dnech.