Vyřčení Tonaliho trestu se blíží. Tři možnosti, kterými jej Straky mohou dočasně nahradit

Vyřčení Tonaliho trestu se blíží. Tři možnosti, kterými jej Straky mohou dočasně nahradit

Sandro Tonali bude kvůli potížím se sázením mimo hru pravděpodobně deset měsíců a pro Newcastle, který si jej jako hvězdnou posilu pořídil teprve v létě, se nejedná o dobrou zprávu. Přesto mají Straky několik možností, jak italského záložníka dočasně nahradit. 

Návrat nechtěného

Sandro Tonali by měl podle posledních informací dostat trest na 10 měsíců, což pro něj znamená konec sezony. To je samozřejmě špatná zpráva jak pro něj, tak pro Newcastle, který si jej teprve v létě za více než 50 milionů eur pořídil. Straky budou chtít Tonaliho co nejdříve nahradit, nemohou si ovšem dovolit příliš utrácet, aby neporušily Financial Fair Play.

V tomto ohledu by jim mohl pomoci návrat nechtěného. Jako téměř dokonalé řešení se nabízí osmadvacetiletý Isaac Hayden, který po příchodu Eddieho Howea ztratil místo v základní sestavě a loňskou sezonu strávil na hostování v Norwichi. Letos je středopolař v belgickém Lutychu, který neměl příliš dobrý rozjezd. Od příchodu Angličana ale Lutych neprohrál, čtyřikrát bodoval naplno a Hayden odvádí pro tým perfektní práci.

Isaac Hayden se k Newcastlu připojil před sedmi lety z londýnského Arsenalu a za Straky si připsal 171 střetnutí, ve kterých vstřelil sedm branek a zapsal také osm asistencí.