Vingegaard získal mezi deseti nominovanými celkem 142 bodů a druhého Van der Poela překvapivě porazil o 9 bodů. Dvojnásobný vítěz Tour de France byl sám překvapen a do Paříže na slavnostní vyhlášení vůbec nedorazil, pouze poslal děkovné video. Třetí skončil Pogačar s odstupem 16 bodů. 

Na čtvrtém místě skončil vítěz Giro d'Italia Primož Roglič, pátý největší počet hlasů získal Remco Evenepoel, šesté místo obsadil nejlepší sprinter současnosti Jasper Philipsen, sedmý skončil Wout van Aert a o osmé místo se dělí Mads Pedersen, Tom Pidcock a Adam Yates. Překvapivě nebyl vůbec nominovaný vítěz Vuelty a nejlepší domestik Sepp Kuss. Což svědčí o jisté neobjektivitě soutěže, ale jedná se pouze o anketu, objektivita tedy není příliš důležitá. 

20230409PRX1108-A.S.O._Pauline_Ballet.jpg

Van der Poel získal Trofej Eddyho Merckxe pro nejlepšího klasikáře, stejné ocenění mezi ženami převzala mistryně světa Lotte Kopecky. Trofej Bernarda Hinaulta pro nejlepšího francouzského cyklistu převzal Christophe Laporte, současný mistr Evropy a vítěz klasiky Gent-Wevelgem. 

Mezi ženami suverénně zvítězila Demi Vollering, vítězka Tour de France a klasik Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen, Amstel Gold Race, Valonský šíp a Lutych-Bastogne-Lutych. Porazila Belgičanku Lotte Kopecky, mistryni světa a vítězku Kolem Flander. Třetí skončila vítězka Giro d'Italia Annemiek van Vleuten, čtvrtá Marlen Reusser a pátá Lorena Wiebes. 

20230730TDFFAZ1107-A.S.O._Charly_Lopez-2.jpg

V druhé polovině ankety se umístily šestá Kasia Niewiadoma, o sedmé místo se dělí Alison Jackson, Gaia Realini a Juliette Labous a desátá skončila Elisa Longo Borghini.