Ideální sestava kola? Fanoušci si zvolili Jedličku, Kobylík upřednostnil Holce

Ideální sestava kola? Fanoušci si zvolili Jedličku, Kobylík upřednostnil Holce

Vůbec poslední návrat ke dvanáctému kolu nejvyšší domácí soutěže obstará ideální jedenáctka a to ve dvou podobách. Jednu sestavu snů vybírali díky hlasování na serveru fortunaliga.cz fanoušci a druhou zvolil bývalý záložník Sigmy, Štrasburku či Bielefeldu a současný expert televizní stanice ČT Sport David Kobylík.

Ke shodě došlo hned v sedmi případech z jedenácti, s tím, že útočnou vazbu tvoří v obou jedenáctkách boleslavský tandem Lamin Jawo a Vasil Kušej.

Dvaačtyřicetiletý trenér FK Kozlovice, jenž je mistrem Evropy do jednadvaceti let z roku 2002, se s příznivci shodl i na obráncích Asgeru Sørensenovi a Tomáši Vlčkovi, kteří oblékají trikoty slavných pražských "S".

Ligový semafor: Vrbův pád na dno, Kotalova bezmoc a liberecké zmrtvýchvstání

Pokud jde o záložní řadu, v obou sestavách svítí jména dvou sparťanů Kaana Kairinena a Jakuba Peška i boleslavského mladíka Daniela Marečka.

Zatímco fandové umístili mezi tři tyče Martina Jedlička z Bohemians Praha 1905, Kobylík volil Slováka Dominika Holce z Karviné, za níž odchytal k tomuto datu šest ligových duelů a inkasoval celkem 11 branek. Proti Hradci Králové se jednalo o jeho první čisté konto v barvách MFK.

Jedenáctka 12. kola dle hlasování fanoušků:

Brankář: Martin Jedlička (Bohemians)

Obránci: Asger Sørensen (Sparta), Tomáš Vlček (Slavia), Lukáš Hůlka (Bohemians)

Záložníci: Jakub Pešek, Kaan Kairinen, Lukáš Sadílek, Adam Karabec (Sparta), Daniel Mareček (Mladá Boleslav)

Útočníci: Vasil Kušej, Lamin Jawo (Mladá Boleslav)

Jedenáctka 12. kola dle Davida Kobylíka:

Brankář: Dominik Holec (MFK Karviná)

Obránci: Jan Mikula (Liberec), Tomáš Vlček (Slavia), Asger Sørensen (Sparta)

Záložníci: Kaan Kairin, Jakub Pešek (Sparta), Marek Matějovský, Daniel Mareček (Mladá Boleslav), Lubomír Tupta (Liberec)

Útočníci: Lamin Jawo, Vasil Kušej (Mladá Boleslav)

© MFK Karviná