Výhra nad Slavií? Obrovská euforie, září Sladký. S Technikou chce zabrat i venku

Jindřich Sladký | Foto: Kateřina Kundertová, piratichomutov.cz

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, to by si po uplynulém víkendu říkali hokejisté pražské Slávie marně. Tým z hlavního města poprvé v sezoně nebodoval. O věneček ho připravila Technika Brno v čele s Jindřichem Sladkým. Útočník jihomoravského celku prožívá výbornou sezonu, obzvlášť, když si připomněl výhru nad jedním z velikánů Ligy juniorů.

„Jdu do každého zápasu s tím, že chci dát dva body,“ otvírá celý rozhovor mladý útočník brněnské Techniky Jindřich Sladký. Forvard jihomoravského celku vzápětí dodává: „Jsem rád, když se mi to podaří.“

Co si předsevzal, to také splnil, dva body proti pražské Slavii, a hlavně důležité vítězství nad týmem, který neprohrál v normální hrací době! Jihomoravskému celku se duel s favoritem soutěže povedl na výbornou.

Už po 65 sekundách hry šla Technika do vedení, a to právě zásluhou Sladkého, který se prosadil poprvé v sezoně v oslabení. Jak viděl celou situaci lídr týmu? „Hraju to nahoře, takže vím, že to obránce může ztratit,“ líčí forvard s devětatřicítkou na zádech. „Na tyhle situace se připravuju,“ doplňuje.

„Jako tým se dokážeme připravit na důležité zápasy proti těžkým soupeřům.“

Sladký se svými spoluhráči odehráli třetinu snů, neboť po prvním dějství měli Pražany na hokejkách – drželi vedení 3:0. „Měli jsme velké štěstí, že nám to tam napadalo,“ usmívá se třetí nejproduktivnější hráč soutěže za stěžejním momentem utkání. 

Slavia se nevzdala, po výměně brankářů smazala manko soupeře, a z duelu udělala pořádné drama. Pražané hráli v čase 58:03 přesilovku, kterou vyšperkovali s odkrytými zády. Risk se jednomu z aspirantů na postup do DHL extraligy juniorů nevyplatil, Slavia nestihla vyrovnat.

„Bylo důležité, že jsme to ubránili, výhra je o to cennější,“ září Sladký. „Euforie byla obrovská,“ neskrývá pocity jeden z hrdinů zápasů.

Foto: Kateřina Kundertová, piratichomutov.cz

Technika zareagovala na dvě porážky za sebou cenným skalpem. „Jako tým se dokážeme připravit na důležité zápasy proti těžkým soupeřům,“ dívá se za dalším aspektem úspěchu týmový lídr. Sladký k tomu má další pohled: „Je to pro nás lehčí, byli jsme rádi, že jsme Slavii porazili.“

Nejproduktivnější muž týmu dává nakouknout pod pokličku, jaký recept platil na favorita. „Nedívali jsme se na to, že Slavia neprohrála po šedesáti minutách,“ líčí Sladký. „Věděli jsme, že jsme na spodku tabulky, a že se potřebujeme vytáhnout výš,“ má jasno forvard Techniky, který dodává: „Byl to hlavní motivátor.“

Mimo jiné – Technika v uplynulém ročníku porazila Slavii na svém ledě v poměru 3:1. Oba výsledky výrazně poznamenaly přesilové hry. Co na to říká Sladký? „Takhle jsem nad tím nikdy v životě nepřemýšlel. Přesilovky nám vyšly, stejně jako teď,“ září útočník Brna.

„Něco podobného se mi ještě nestalo, bylo to štěstí.“

Jihomoravský celek se postaral o největší překvapení ročníku, jelikož proti sobě stály týmy s rozlišnými herními projevy. Slavia je nejlepší ofenzivní mužstvo, přičemž Technika třetí nejhorší v defenzivě. „Přemýšlel jsem o tom, neprohrajeme o moc, ale výsledky vypadají tak, že dostáváme hodně gólů,“ říká Sladký.

„Ve skutečnosti to dostaneme v jednom utkání,“ vrací se k problematice útočník, který dává jako vzor duel s Chomutovem, kde zaznamenal hattrick. „Byl to zajímavý zápas, ve kterém jsme měli štěstí. Vedli jsme o dost branek, ale podcenili jsme to. Dostali jsme tři rychlé góly a museli jsme to otáčet,“ mrzí Sladkého, který rázně dodává: „Nakonec jsme to vyhráli na nájezdy, naštěstí.“

Něco podobného nastalo v dalším utkání Ligy juniorů, kde Technika nestačila na Vsetín. Jihomoravský celek prohrával o gól, ale Sladký za třiatřicet sekund vystřihl dva góly, čímž otočil zápas na stranu svého týmu. „Něco podobného se mi ještě nestalo, bylo to štěstí,“ má jasno útočník Brna o rychlých brankách. 

Technika nakonec zápas ztratila až v nájezdech, kde byli šťastnější Valaši. Podobný příběh se odehrál i v odvetném utkání, ovšem v něm Vsetín po obratu soupeře sám otočil zápas na svoji stranu. 

Jindřich Sladký se ještě vrací k prostoru pro zlepšení. „Přišlo dost nových hráčů, takže v kabině panuje poznávací atmosféra. Myslím si, že si to začíná sedat a budeme dobrý tým,“ má jasno.

Útočník Techniky Brno zastává v letošní sezoně roli asistenta kapitána, takže se trochu očekává, že bude mít vůdčí slovo v kabině. Ale opak je pravdou. „Většinu kluků znám z loňské sezony, ale že by mě moc poslouchali nebo respektovali, to se říct nedá,“ usmívá se Sladký.

„Většinu kluků znám z loňské sezony, ale že by mě moc poslouchali nebo respektovali, to se říct nedá.“

Technice se na domácím ledě daří, vyhrála čtyři zápasy ze šesti možných, ovšem na kluzištích soupeřů na tříbodový zisk čeká. Brněnský forvard je ale odhodlaný a posilněný veledůležitým skalpem. „Myslím si, že po minulém týdnu bude panovat dobrá atmosféra v týmu. Oba dva zápasy zvládneme,“ velí Sladký.

„Někdy se na výletě stane, že se zpozdíme a nemáme rozcvičku,“ poodhaluje týmový lídr. „Většinou to přejedeme, není to plánované, že bychom chtěli přijet až na zápas,“ culí se hráč s devětatřicítkou na zádech. 

Sladký vzápětí přemítá, zdali je tohle důvod, proč se svými spoluhráči nemají ani jednu venkovní výhru. „Je to zápas od zápasu, takže si nemyslím, že by to byl hlavní faktor,“ uzavírá celé povídání útočník Techniky Brno. 

Foto: Kateřina Kundertová, piratichomutov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz