Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2023 12:34
Čas čtení 0:58
Lucie Kotvalová

Minerva McGonagall modelkou. Podívej se, jak herečka Maggie Smith pózuje pro módní dům Loewe

Minerva McGonagall modelkou. Podívej se, jak herečka Maggie Smith pózuje pro módní dům Loewe
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER MÓDA
Uložit Uložené

Britská herečka, která ztvárnila jednu z nejoblíbenějších postav ze série filmů o Harrym Potterovi, se ve svých 88 letech stala módní ikonou.

„Tohle je vážně ta nejlepší věc, jakou jsem kdy viděl,“ komentují lidé na sociálních sítích novou precollection kampaň na jaro 2024 španělské značky Loewe. Ta si jako jednu z hlavních tváří vybrala osmaosmdesátiletou herečku Maggie Smith – tedy nikoho jiného než oblíbenou profesorku Minervu McGonagall.

Smith pro módní dům vyfotografoval Juergen Teller. Herečka na snímcích pózuje ve třech outfitech. Prvnímu dominuje kožich z umělé kožešiny a kabelka Puzzle (právě ta je pro značku Loewe charakteristická, jak připomíná Vogue). Druhý tvoří bíločerné šaty s rolákem. Na třetím snímku je Smith oblečená do tmavě modrých elegantních šatů.

Doporučeno
Toto je pět nejlepších second handů v Praze: Koupíš v nich Chanel výběrovky i vintage kousky za kilo Toto je pět nejlepších second handů v Praze: Koupíš v nich Chanel výběrovky i vintage kousky za kilo 13. října 2023 6:00

Fotografii na svém instagramovém profilu sdílel také kreativní ředitel společnosti Jonathan Anderson. A veřejnost je z kampaně nadšená. Lidé píší Andersonovi k postu komentáře jako „Brilantní“, „Miluji to tak tak moc“ nebo „Velkolepé“.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jonathan Anderson (@jonathan.anderson)

Herečka, kterou si lidé spojují převážně s kouzelnickým světem Harryho Pottera, má ovšem na svém kontě mnoho dalších úspěchů. Během své kariéry získala dva Oscary – prvního v roce 1969 za roli učitelky ve filmu Nejlepší léta slečny Jean Brodie, druhého za roli Diany Barrie ve filmu Apartmá v Kalifornii. Známá je i díky dramatickému výpravnému seriálu Panství Downton.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš postavu z Harryho Pottera podle hlášky? Tohle rozhodně není pro mudly KVÍZ: Poznáš postavu z Harryho Pottera podle hlášky? Tohle rozhodně není pro mudly 23. října 2023 8:00

I my si ji ovšem budeme napořád pamatovat v hábitu, jak pronáší nezapomenutelné hlášky. Třeba když Harryho vyzvala, aby místo lelkování během volné hodiny došel na hodinu lektvarů. Když Harry po „mírném“ nátlaku ze strany profesorky souhlasí, McGonagall dodává: „Pottere, vezměte s sebou i Weasleyho. Tváří se nějak moc spokojeně.“

Domů
Sdílet
Diskuse