Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Startuje světový šampionát v malém fotbalu, Češi se chtějí vrátit na medailové pozice

Po posledních dvou velkých akcích, kde byla účast ve čtvrtfinále maximem, se chystá český tým na start mistrovství světa v malém fotbalu ve Spojených arabských emirátech. V nominaci zbyli už jen čtyři mistři světa, přesto chce mužstvo znovu útočit na medaile. Přímý přenos prvního utkání české reprezentace na turnaji proti Thajsku sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v pátek od 15:10.

Mezi posledními mistry světa v české sestavě jsou Ondřej Bíro, Ondřej Paděra, František Hakl a Jan Koudelka, který ale přicestuje za týmem až v pondělí. Češi na MS v roce 2019 a loňském evropském šampionátu neuspěli, když shodně nedokázali projít do semifinále.

Generální manažer české reprezentace Luděk Zelenka je přesvědčen, že mužstvo je připraveno a nachází se v dobrém rozpoložení. "Věřím, že tým se zná. Na poslední chvíli jsme řešili absenci kapitána Stanislava Maříka, který se zranil a bohužel nemůže jet. Ale věřím, že tým, který jede, bude natolik silný, abychom opět atakovali nejvyšší mety, to znamená, abychom odehráli sedm zápasů," doufá Zelenka v zisk medaile.

Program českého týmu v základní skupině na MS:

Pátek 27. 10.: Česko – Thajsko (15:10 ČT sport a ČT sport Plus)

Sobota 28. 10.: Česko – Alžírsko (20:10 ČT sport Plus)

Pondělí 30. 10.: Česko – Ukrajina (17:55 ČT sport Plus)

Prvním cílem bude postup ze skupiny, který však není podle Zelenky samozřejmostí. "Respektujeme sílu všech soupeřů, ale postup je povinnost. Víme ale, že jdeme přímo na těžkou skupinu D, kde je Rumunsko, Španělsko a Amerika, takže pak to bude těžké. Ale věřím, že tým připravíme natolik dobře, že bude konkurenceschopný proti těm nejlepším. A protože to chceme vyhrát, musíme porazit každého," říká Zelenka.

Tým se i vzhledem ke zraněním dalších hráčů nakonec dost proměnil. "Věřím, že kluci, kteří tady jsou, mají drive, po kterém se také hodně volalo, abychom měli novou krev a energii. Věřím, že to dopadne dobře," tvrdí Zelenka.

Česká nominace na MS:

Brankáři: Ondřej Bíro (Most), Ondřej Beran (Partyzan Příbram).

Hráči do pole: Daniel Kasal, Filip Gedeon, Daniil Doleček, Daniel Klíma, Denis Laňka (všichni Most), František Hakl, Daniel Žížala, Tomáš Jelínek (všichni Hanspaulka Praha), Ondřej Paděra, Jan Koudelka (oba Blanensko), David Macháček (Predátoři Praha), Ondřej Moučka (MF Baník Ostrava), Richard Svoboda (Jihlava), Jaroslav Kubát (Pardubice), Jiří Junek (Partyzan Příbram).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články