Jitka Schneiderová s talentovanou dcerou Sofií vytvořily herecký tandem. Matku a dítě hrají v divadle i před kamerou, podobu nezapřou

Jitka Schneiderová a dcera Sofie Anna
Jitka Schneiderová a dcera Sofie Anna
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 26. 10. 2023

Jitka Schneiderová (50) patří mezi úspěšné české herečky, které si po dlouhá léta drží vysokou profesní úroveň. Okouzlující umělkyně je i pyšnou maminkou sedmnáctileté dcery Sofie Anny, kterou má s hercem Davidem Švehlíkem (51). Téměř dospělá slečna se zřejmě vydá ve šlépějích svých rodičů. Mladší kopie Jitky Schneiderové se objevuje v divadle i před kamerou, kde shodou náhod hraje dceru své maminky. Dvojice, jež se ve společnosti ráda doprovází, vyrazila i na projekci seriálu televize Nova, ve kterém si rusovlasá herečka poprvé se svou dcerou zahrála. Outfity obou žen zhodnotil pro ŽivotvČesku.cz stylista slavných Kája Pavlíček.

Jitka Schneiderová je maminkou krásné dcery, která jako by slavné herečce z oka vypadla. Vztah mezi nimi je navíc ukázkový, s čímž se herečka několikrát pochlubila na sociální síti Instagram. Téměř dospělá dcera Sofie se v poslední době začala zajímat o herectví – dá se tedy usuzovat, že půjde ve šlépějích svých předků. Kromě genů výborné herečky Jitky Schneiderové nosí začínající umělkyně geny i svého otce Davida Švehlíka, který se rovněž řadí mezi skvělé české herce. Opomenout nelze ani Sofiina dědečka Aloise Švehlíka, který patří již k legendám českého herectví a dabingu.

Krásná Sofie Anna Švehlíková se rovněž věnovala modelingu – krásu a štíhlou postavu zdědila po rodičích, a tak nebylo těžké prorazit i ve světě módy. Od jara se ale talentovaná slečna věnuje divadlu, kde ve hře Absolvent hraje dceru své skutečné maminky Jitky Schneiderové.

Poprvé před kamerou se matka s dcerou potkaly při natáčení šestidílného špionážního seriálu Extraktoři, který měl před pár dny premiéru. V thrilleru, který je inspirován skutečnými událostmi, si Jitka se Sofií též zahrály matku s dcerou. Na projekci seriálu dorazily obě ženy perfektně vyladěné. "Krásný kabát je z dílny Zóltána Totha, šaty Sofie od Zuzany Kubíčkové," popsala zvolené modely herečka na svém instagramovém profilu. Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila zkušeného stylistu Káju Pavlíčka, aby zhodnotil outfity obou umělkyň.

"Jitka Schneiderová je krásná žena a má i dobrý vkus, což se potvrdilo i teď. Kabát je vidět, že je vytvořen designérem, působí elegantně i prakticky, velké kapsy mu dodávají šmrnc. Černé kožené kozačky a kabelka jsou také v pořádku a Jitčin outfit vypadá díky tomu dotažený do posledního puntíku," sdělil pro ŽivotvČesku.cz známý stylista hvězd. "Co se týká šatů dcery, také jsou víceméně v pořádku. Krásná mladá slečna s perfektní figurou si může obléci v podstatě vše a bude vypadat dobře. Šaty s volánem od Zuzany Kubíčkové jsou jednoduché a čisté, Sofie si mohla dovolit klidně barevnější variantu, i tak jí to ale sluší. Má super účes, tato délka vlasů je teď trendy," doplnil pro ŽivotvČesku.cz Kája Pavlíček.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.