Cheb plánuje úpravy haly, která se stala domovem házenkářek z Kynžvartu

  16:10
Sportovní hala Lokomotivy v Chebu se stala novým dočasným domovem pro házenkářky z nedalekého Kynžvartu. Klub Házená Kynžvart tu hraje extraligu a Evropský pohár žen. Pro kynžvartský klub, město Cheb i házenou obecně to znamená velký přínos. A město do haly plánuje investovat, aby bylo sportoviště modernější.

Sportovní hala Lokomotivy v Chebu | foto: Martin Stolař, MAFRA

„Když jsme skončili v nejvyšší soutěži na 5. místě, dostali jsme možnost hrát evropský pohár. Naše hala je na to ovšem malá. Proto jsme se přestěhovali do Chebu, kde je větší kapacita hlediště i zázemí pro častější možnost vysílání televizních přenosů. Chceme rovněž získat víc fanoušků a pokud možno také neházenkářské veřejnosti,“ uvedl manažer klubu Vladimír König.

Hala dostala i nové jméno, a to Lokomotiva D-PRODUKT ARÉNA. „Jde o název významného sponzora Házené Kynžvart. Pro město Cheb i házenou obecně to znamená opravdu velký přínos. V hale se například objeví nové moderní časoměrné a zobrazovací zařízení,“ konstatoval chebský starosta Jan Vrba.

Podotkl, že město rovněž plánuje pokračovat v dalších úpravách sportoviště. „Dojde k výměně opláštění haly, nová bude střecha, elektroinstalace a celý objekt by měl být doplněn o fotovoltaické panely, případně o solární ohřev vody. Takže ten celý objekt by se měl stát částečně soběstačným,“ doplnil místostarosta Pavel Pagáč.

20. března 2018