14 hráčů, kterým nevyšel start sezony (jeden z každého týmu)

Nejvyšší soutěž má za sebou první čtvrtinu, která leccos napověděla o formě jednotlivých hráčů. Komu se vstup do sezony nevydařil? Z každého extraligového mužstva jsme vybrali jednoho zástupce.

HC Oceláři Třinec – Tomáš KUNDRÁTEK (O, 33 let)
Loňská štace v Brně mu nesedla. Předpokládalo se, že návratem do známého třineckého prostředí poletí Kundrátkova výkonnost zase nahoru. Jenže ani letos to není z jeho strany úplně ono: je sice nejproduktivnějším obráncem Ocelářů (s pěti body z jedenácti utkání), v defenzivě má ovšem z třineckých beků nejhorší hodnoty. V rovnovážném stavu byl u pěti vstřelených a u devíti inkasovaných branek. 

Mountfield HK – Evan JASPER (Ú, 31 let)
Hradec Králové si od něj sliboval mraky bodů, kanadský forvard ale vysoká očekávání nenaplňuje: ve třinácti duelech vstřelil jediný gól, jeho statistiky nevytrhnou ani tři získané asistence. „Evan musí hodně přidat," neskrývá generální manažer Aleš Kmoníček.

HC Dynamo Pardubice – Tomáš DVOŘÁK (O, 28 let)
Těžko se z Pardubic, které vyhrávají jeden zápas za druhým, vybírá někdo, kdo by zklamal. Každopádně Tomáš Dvořák má za sebou životní sezonu, dokonce obstál na mistrovství světa, letos zatím až takhle dobře nehraje: k produktivitě přispěl jen dvěma asistencemi a při hře 5 na 5 byl už u deseti inkasovaných gólů (nejvíc v týmu).

HC VÍTKOVICE RIDERA – Petr GEWIESE (O, 30 let)
Loni udivoval v play off nadstandardní produktivitou, nyní mu po třinácti zápasech svítí ve statistikách 0+0. Problém ale hledejme v defenzivních číslech: v rovnovážném stavu byl totiž u jediné vstřelené branky a hned u jedenácti inkasovaných.

HC Sparta Praha – David NĚMEČEK (O, 28 let)
V květnu společně s výše zmíněným Dvořákem odvedli dobrou práci na světovém šampionátu, jenže ani Němeček zatím vysoko nastavenou laťku neudržel. V rovnovážném stavu byl už u deseti obdržených branek, s ním na ledě přitom Sparta skórovala jenom čtyřikrát.

Bílí Tygři Liberec – Michal BULÍŘ (Ú, 32 let)
Čtrnáct zápasů, jeden gól, jedna asistence a -6 v kolonce +/-? Ne, zatím to z jeho strany není bounce-back sezona. Spíš naopak... 

HC Kometa Brno – Petr HOLÍK (Ú, 31 let)
V uplynulém ročníku obsadil čtvrté místo v extraligovém bodování, teď je ale těžce z formy: Holík pomohl Kometě ve třinácti duelech pouze čtyřmi body. 

HC Olomouc – Aron CHMIELEWSKI (Ú, 32 let)
Po skvělé přípravě se od polského dravce čekaly velké věci, zatím ale nepřicházejí (bilance 1+2 v jedenácti utkáních je všeříkající). Teď je navíc Chmielewski na marodce.

HC Energie Karlovy Vary – Lukas ZETTERBERG (Ú, 26 let)
Kolem jeho příchodu ze Švédska bylo velké haló, s českou ligou se nicméně musí Zetterberg ještě trochu sžít: ve dvanácti utkáních zapsal čtyři body a má jen třináctiminutový ice time.

BK Mladá Boleslav – Pavol SKALICKÝ (Ú, 28 let)
Během roku a půl zažila jeho kariéra pořádný sešup: loni zklamal ve Finsku, do bývalé formy se nedostal ani po návratu do Mladé Boleslavi. Je konec října a Skalický stále čeká na gól! Bruslařům přispěl pouhými třemi asistencemi.

HC VERVA Litvínov – Michal GUT (Ú, 21 let)
Těžko z litvínovské mašiny vybrat někoho, kdo se trápí. Právě Michal Gut se nicméně v dospělém hokeji stále trochu hledá. V juniorském věku řádil, šlo o elitní český talent v ročníku 2002, v probíhající sezoně má ale ve statistikách jediný bod a skromný desetiminutový ice time.

HC Škoda Plzeň – Kryštof HRABÍK (Ú, 24 let)
Loni se blýskl 28 body a vysloužil si nominaci do reprezentace. Letos k ní má daleko, start sezony mu totiž nevyšel: dva body ve dvanácti duelech a hodnota -8 ve statistice +/- nejsou dobrou vizitkou. Hrabíkův ice time postupně klesá, čtyřikrát v řadě dokonce nepřesáhl devět minut.

Banes Motor České Budějovice – Lukáš PECH (Ú, 40 let)
Lukáš Pech až jako třetí centr? Hodně zvláštní pohled, vždyť šlo v uplynulém ročníku o nejlepšího nahrávače celé soutěže! I nyní je platný, přehled o hře neztrácí a vykouzlil důležité asistence, na čele extraligového bodování už ho ale zřejmě nehledejte.

Rytíři Kladno – Richard JARŮŠEK (Ú, 32 let)
V minulém utkání byl až 13. útočníkem a obecně zůstává za očekáváním: ještě nedal gól! Nutno dodat, že si vede velmi dobře v defenzivě, Rytíři od něj ale potřebují i produktivitu.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz