Bydlení­ je hra

Nepojištěná domácnost? Zbytečný hazard!

Může si někdo v dnešní době vysokých cen dovolit nepojistit svou domácnost? Jistě si mnozí budou ťukat na čelo, ale bohužel najde se mnoho vlastníků nemovitostí, kteří pojištění podceňují nebo si nedokáží představit dopady svého chování. V případě nenadálé přírodní události nebo jiného neštěstí pak žasnou, že nemají vůbec nic, k tomu se jim nedostává finančních prostředků na znovupořízení vybavení či zaplacení účtů za opravy majetku sousedům. Ke všem těmto situacím dochází často, což si lidé neuvědomují. Jak tedy pojistit svou domácnost snadno a rychle?

Pojištění domácnosti? Ano!

K první chybě, ke které dochází, je špatný výběr pojistného produktu. Klienti si namísto domácnosti často pojistí nemovitost, přitom se tato pojištění od sebe zásadně liší. Zatímco u nemovitosti jde o budovu samotnou a pevné součásti, případně další náležitosti specifikované ve všeobecných pojistných podmínkách, u domácnosti se týká pojištění vnitřního vybavení, nábytku, soukromých věcí, cenností, obrazů či sportovního vybavení. 

Snadné sjednání po internetu

Po vybrání správného produktu hrozí ještě riziko podpojištění, proto se stanovuje celková částka vybavení v korunách pro maximální pojistné plnění. Naštěstí SV pojišťovna nabízí pojištění domácnosti, které lze sjednat jen na základě metrů čtverečních plochy. Nehrozí podpojištění, pojistnou částku lze navíc navýšit během online sjednávání, které je nadmíru jednoduché a intuitivní. 

Zahrnuje pojištění odpovědnosti

Každodenní život přináší nepříjemná překvapení, která se nemusí týkat jen vlastní domácnosti. K poškození vybavení může dojít u sousedů vlivem prasklé vodovodní trubky nebo přívodní hadičky k pračce. Naštěstí i v tomto pomůže pojistný produkt Bezpečný domov plus, protože zahrnuje pojištění občanské odpovědnosti, které se vztahuje nejen na nehody, ke kterým dochází doma, ale také při všedních činnostech či při cestách na dovolenou a zábavou.