Dnes
Teplota: 19.4 °C

Neděle, 29.10.2023Oslava 28. října v Náchodě

Oslava 28. října v Náchodě


Představitelé města Náchoda, místostarostové pan František Majer a pan Milan Vik, si včera odpoledne připomněli vznik samostatného Československého státu společně se zástupci místní organizace Konfederace politických vězňů a členy náchodského Sokola za doprovodu členů Klubu vojenské historie Náchod.

Pietní akt byl zahájen ve 14 hodin na Masarykově náměstí u nové radnice, kde položili květinu u busty Tomáše Garrigue Masaryka jako projev úcty k jeho stále živému demokratickému odkazu.

Slavnostním průvodem se všichni přesunuli k budově Sokolovny v Tyršově ulici k uctění památky padlých legionářů a náchodských sokolů. Přítomní se shodli na tom, že je velmi důležité si připomínat význam 28. října v jakémkoliv rozsahu. Atributy jako demokracie, svoboda, nezávislost, vlastenectví, domov a svrchovanost, které jsou dnes vnímány jako samozřejmost, nezískal náš národ bez obětí a státní svátek, kdy slavíme vznik samostatného Československého státu, je příležitostí vzdát hold všem, kteří v boji za tyto hodnoty položili své životy.

Následný program v sále Sokolovny se nesl ve slavnostním duchu a příjemnou atmosféru dokreslovaly skvělé výkony všech účastníků z řad Sokola.


Další zprávy /