Hlavní obsah
Sport

Utrápená remíza pokazila oslavy na Slovácku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Stadion v Uherském Hradišti slaví 20 let od svého vzniku. Psalo se 12. října 2003, kdy při přátelském zápase tehdy ještě 1. FC Synot porazil Borusii Mönchengladbach 3:2 a výkon klubu ocenilo šest a půl tisíce návštěvníků.

Článek

Taková návštěvnost sice dnes na zápase proti Liberci nebyla, ale fanoušci očekávali výhru, jako tehdy před dvaceti lety. Bohužel bojovnost a srdnatost z minulého zápasu na půdě Slavie opadla a oba celky se rozchází nerozhodně 1:1.

Vecheta a Cicilia - jako nebe a dudy

Již po deseti minutách hrací doby rozvášnil domácí fanoušky Milan Petržela. Dnes již klubová hrající legenda a hráč, který i po čtyřicítce prohání kluky o generaci mladší. Bohužel však s touto minutou končí i hezký výkon Slovácka a hra se stává uspěchanou a nepřesnou. Fanoušci jsou svědky dost nehezké plácané. Už v 16. minutě tedy Tupta vyrovnává na 1:1 a hra jde nahoru a dolů. Díky bohu za skvělou obranu Slovácka, která dnes tým opravdu podržela. A kdybych měl určit, kdo hrál dnes lépe, musím bohužel ukázat na hosty z Liberce. A to mi, jakožto fanouškovi Slovácka, fakt nejde přes nos.

Jedním z mnoha faktorů neúspěchu dnes byl jednoznačně Filip Vecheta. Ač mám tohoto hráče rád a vidím v něm docela potenciál, dnešní zápas se mu jednoduše nepovedl. Tam, kde jsem po zápase se Slavií chválili Rigiho Ciciliu za skvělé sbírání nakopávaných míčů, ochranu balonu a zpracování, tam Vecheta dnes totálně pohořel. Špatná poziční hra, nedůraz v soubojích a celková neschopnost pramenila v to, že se mi chvílemi jevil na hřišti až zbytečný. Holt každý nemá vždycky svůj den, ale dnešní výkon Filipa Vechety dost možná Slovácko stál dva body a výhru. Cicilia pak nebyl ani jako náhradník, protože ze zdravotních důvodů vypadl ze základu dvě hodiny před zápasem.

Rozhodčí Ondřej Berka - dvanáctý hráč na hřišti

Strašně nerad kritizuju výkon rozhodčích, protože jakožto fanoušek jednoho celku se na hru dívám dost jednostranně. Na stranu druhou ale to, co dnes předvedl hlavní rozhodčí Ondřej Berka a jeho asistenti, to nemá srovnání. Snad jen se zápasy proti německému Kolínu v minulé sezóně EKL. Tolik vymyšlených faulů proti Liberci a neodpískaných faulů proti nám, to jsem neviděl za celou sezónu dohromady. Opravdu nechápu, proč ve zcela jasném ofsajdu nechává pomezní rozhodčí dohrát akci a až po několika přihrávkách a střele, kdy má Fryšták míč v rukou, domávne ofsajd. To snad zapomněl k čemu má vlaječku nebo jak si to vysvětlit?

Absolutní tečku a korunku tomu pan hlavní sudí nasadil v samotném závěru zápasu. Po centru do vápna si hostující brankář Bačkovský srazil vlastního hráče. A sudí to pískl jako útočný faul ze strany Slovácka. Jak kdysi řekl pan Zdeněk Pohlreich: „Viděl jsem stíhačku couvat a žábu bušit pěstí do skály, ale něco takového jsem ještě neviděl.“ Schválně si zkusím na další zápas vzít nějaký zápisníček a takové špeky si zaznamenám. Protože za dnešní výkon by měli rozhodčí dostat medaile za statečnost.

Opět ty výkyvy v kondici. Slovácko, kam jen směřuješ?

Asi se budu znovu opakovat, ale Slovácko se strašně trápí s výkyvy v kondici a herním výkonu. Zatímco v zápase se Slavií jsme viděli bojovnost a odhodlanost, v dalším domácím zápase proti papírově slabšímu soupeři předvedou hráči Slovácka zase mizerný výkon. Co naplat, brečet nad rozlitým mlékem nedává smysl, ale je pro mě strašně těžké vidět odevzdanost pana Svědíka na tiskovkách. Těžko říct, jestli je to ve hráčích nebo je zakopaný pes někde jinde, ale s takovou výkoností směřuje Slovácko z vrcholu tabulky přinejlepším do jejího středu.

Bohužel nepomohl ani dobrý výkon Tomáše Fryštáka, brankářské dvojky Slovácka, který dnes nastoupil místo Milana Heči léčícího se se zraněním. Nemůžu mu vyčítat obdržený gól - Tuptu si nepohlídala obrana a Fryšták vyrazil střelu tak nešťastně, že ji Tupta v podstatě na hrudníku odnesl do brány. Zde brankář neměl šanci zasáhnout. Dnešní výkon Slovácka rozhodně nebyl nejlepší a nejen podle kurzů sázkových kanceláří, ale jednoznačně i podle fanoušků, měl tým z Uherského Hradiště dnes vyhrát. Pořád ale doufám, že se Slovácko zvedne. Ani v minulé sezóně to nebylo kdovíco, ale hezké páté místo se nakonec uhrálo.

Plusy a minusy. Tedy spíš ty mínusy

Jako plusy tohoto zápasu vidím asi obranu Slovácka, která plnila svou roli velmi dobře a jen díky ní Slovácko nakonec nepadlo. Vlastimil Daníček měl v závěru na hlavičce vítěznou banku, ale bohužel jej hostující Bačkovský vychytal. Jednoznačným plusem je pak pohyb rychlostních hráčů, ať už to je Milan Petržela, Merchas Doski nebo střídající Kim. Ti odvádí stabilně dobrou práci nejen ve sprinterských soubojích a pokud se Kim naučí i vracet a bránit, bude to jednou velmi žádaný hráč.

Minus je jednoznačně na hlavě Filipa Vechety, jehož výkon trochu bránil trenér Svědík na tiskovce - jeho minely přičítá mladické nerozvážnosti a nezkušenosti. Osobně si taky myslím, že vyzraje, ale dnešní zápas by nejraději zapomenul. A hlavní minus jde dnes na rozhodčím Berkou a jeho partou. Tam netřeba se dál vyjadřovat a rozčilovat. Po takovém výkonu by měl jít pískat divizi… nebo závody slimáků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz