Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tipy na dárky a investici: Anděl strážný i hodinky z bahenního dubu s Českým lvem

  0:01 – ADVERTORIAL
Do vánočních svátků zbývá už jen několik týdnů. Je čas myslet na dárky pro blízké i partnery. Inspirujte se v nabídce České mincovny. Vyberete si drobný dárek, nevšední sadu, zlatý šperk, ale i dobrou investici.
Dřevěné hodinky EXCLUSIVE Black se zlatou mincí Český lev 2023

Dřevěné hodinky EXCLUSIVE Black se zlatou mincí Český lev 2023 | foto: Česká mincovna

„U nás už také připravujeme vánoční nabídku dárků, ale já bych ještě ráda upozornila na netradiční produkty. Máme před sebou celý listopad a v něm si připomínáme sametovou revoluci. Připomenutím může být i jedna z našich mandal,“ navrhuje mluvčí České mincovny Lenka Klimentová. Protože největším přáním je pro mnoho lidí svoboda, stala se motivem mandaly České mincovny osazené broušeným křišťálem.

Křišťálové kameny mincím sluší

K oblíbeným dárkům se řadí unikátní stříbrné mince s broušeným českým křišťálem, které jsou výsledkem spojení tradičních jabloneckých řemesel – medailérství České mincovny a sklářství společnosti Preciosa –, jaké nemá na celém světě obdoby. „Například motiv Anděl strážný se hodí pro každou příležitost, ale na Vánoce zejména. I já jsem se nechala letos inspirovat v tomto segmentu našich produktů a pořídila jsem Crystal Coiny Strom života,“ prozrazuje svůj výběr mluvčí mincovny. Velký fialový kámen pak najdete na Crystal Coinu, po kterém sáhnout ti, kteří chtějí speciální dárek při přírůstku do rodiny. Dárek do kolébky s motivem čápa a ročníkem 2023 je dílem medailérky Petry Brodské.

Stříbrná mince Crystal Coin - Vítej na světě 2023

Osobní věnování každého potěší

Zatímco k některým mincím můžete své věnování připsat na dárkovou kartičku nebo certifikát, jsou medaile, kde vaše slova vepíšete přímo do mincovního pole. „Jde o takzvanou personifikaci. A umožní vytvořit jediný originál na světě, který určitě překvapí,“ říká k tématu výběru dárků na letošní Vánoce Štěpánka Zinkaizlová, vedoucí pražské prodejny v Havelské ulici. Líc personifikovatelných medailí nese ražený reliéf, přičemž v nabídce najdete dárkové motivy určené novorozeným miminkům, novomanželům, absolventům, k narozeninám, pro štěstí i jen tak pro radost. Druhá strana pak předkládá prázdný prostor pro rytinu, ale také pro přenos fotografie. „V drahém kovu se může objevit například podobizna partnera, vnoučka, ale i úspěšného absolventa či zasloužilého zaměstnance,“ dodává vedoucí prodejny s tím, že na tuto technologii je třeba myslet v předstihu několika týdnů.

Dřevěné hodiny se symbolem češství

„Stále hledáme nejlepší moment, nejvhodnější čas pro investování. V našem sortimentu jsme si pohráli s kombinací času a zlata. A uvedli jsme na trh luxusní dřevěné hodinky osazené v ciferníku zlatou mincí,“ přidává se se svými vánočními tipy šéf marketingu Jaroslav Černý. Zatímco obyčejné hodinky jsou jen praktickou pomůckou, která měří čas, neobyčejné dřevěné hodinky jsou elegantním módním doplňkem a symbolem společenského statusu. K letošním novinkám navíc patří limitovaná číslovaná edice EXCLUSIVE Black. „Ušlechtilý černý materiál pochází z bahenního dubu, který tisíce let dřímal v močálu,“ upozorňuje Černý.

Dřevěné hodinky EXCLUSIVE Black se zlatou mincí Český lev 2023

Hodinky jsou skutečně ze dřeva, tedy mimo strojku. Do střízlivého ciferníku, který zakrývá safírové sklíčko, je zasazena zlatá investiční mince Český lev o hmotnosti 1/25 trojské unce s motivem z roku 2023. Zadní kryt hodinek je průhledný a umožňuje pohled na chod přesného japonského strojku.

Stylová investice s mincovnou

Český lev oslavil v České mincovně své šesté narozeniny. A sama mincovna, z jejíchž útrob již třicet let proudí oběžné mince Čechům do kapes, slaví své kulatiny. Výročí je ale také velmi zavazující. Držet špičkové řemeslné zpracování, předkládat zajímavé a atraktivní designy, mít konkurenceschopnou nabídku a přicházet stále s novými nápady.

Vlajkovou lodí v oblasti investiční nabídky České mincovny jsou zlaté a stříbrné mince Český lev. Světové investiční mince bývají věnovány silným národním symbolům a ani Český lev, který je první ražbou svého druhu určenou pro český trh, není výjimkou. Česká mincovna jej připravuje každý rok s novým designem. „Sáhnete-li po investičním dárku, určitě neminete mimo,“ uzavírá mluvčí mincovny Lenka Klimentová.

Autor:
  • Nejčtenější

SVJ si bude brát úvěr na opravu balkonů. Musím platit, i když ho nemám?

25. dubna 2024

Výhodou bytu ve vlastnictví je, že ho můžete kdykoli prodat, pronajmout či rekonstruovat, aniž...

Vyvážejí do Asie i do Afriky. Recepturu a stroje si přísně chrání

27. dubna 2024

Jejich výrobek zná každý český chalupář. A často mu jeden nestačí. Přesto Papírna Moudrý stačí...

Spoření v eurech se v bankách vylepšilo. Víme, kdo má nejvyšší úrok

24. dubna 2024

Premium Mít doma v šuplíku eura nedává velký smysl. Zvlášť když jde o větší částku. A nedává ani smysl...

Chtěla ušetřit na elektřině. Za změnu dodavatele měla platit přes 30 tisíc

26. dubna 2024

Ceny energií se u jednotlivých obchodníků liší, mezi nejlevnějšími a nejdražšími produkty mohou být...

Vzdělání nestačí. O profesní kariéře často rozhodují měkké dovednosti

22. dubna 2024

Pracovní trh se dynamicky vyvíjí a neustále přináší nové výzvy. Zaměstnavatelé v dnešní době...

KVÍZ: Pravidla penzijního spoření se mění. Víte, jak z něj získat maximum?

28. dubna 2024

Penzijní spoření má v České republice dlouhou historii. Již tři desítky let poskytuje lidem...

Vyvážejí do Asie i do Afriky. Recepturu a stroje si přísně chrání

27. dubna 2024

Jejich výrobek zná každý český chalupář. A často mu jeden nestačí. Přesto Papírna Moudrý stačí...

Chtěla ušetřit na elektřině. Za změnu dodavatele měla platit přes 30 tisíc

26. dubna 2024

Ceny energií se u jednotlivých obchodníků liší, mezi nejlevnějšími a nejdražšími produkty mohou být...

Cestovní kanceláře posilují. Proč dává zájezdům přednost stále více lidí?

26. dubna 2024

Premium Cestování do zahraničí loni poprvé překonalo úroveň před pandemií covidu, čísla se tak dostala na...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...