Lídr druhé ligy nečekaně doma padl s Opavou. Zbrojovka pod novým trenérem zvítězila

Přidat na Seznam.cz

Druholigoví fotbalisté Vyškova si až do dnešního dne udržovali nejen domácí neporazitelnost, ale v šesti předešlých zápasech získali plný počet bodů. Dnes ale tvrdě narazili, všechny tři body si z Drnovic, kde Vyškov hraje své domácí zápasy, odvezla Opava. I tak si ale Vyškovští nadále udržují první místo v tabulce, i když Dukla se jim přiblížila už na bod.

Pokud někteří diváci dorazili do Drnovic se zpožděním, propásli tři rychlé góly. Nejdříve se v 6. minutě trefil opavský Ščudla, v 10. minutě to bylo zásluhou Metsoka 1:1, jenže za další dvě minuty už hosté opět vedli (Velička). Domácím se i přes herní převahu nepodařilo alespoň vyrovnat. Naopak Opavští ještě v 68. minutě přidali třetí gól (Blecha z penalty).

Jak už bylo zmíněno, k Vyškovu se přiblížila pražská Dukla. „Vojáci“ si přivezli z Prostějova výhru 2:1. Největší radost však zavládla v Brně, které po čtyřech porážkách konečně slavilo výhru, na které se podílel i nový hlavní trenér Tomáš Polách (který však předtím působil jako asistent Luďka Klusáčka). Zbrojovka si doma „podala“ Líšeň, kterou vyprovodila výsledkem 3:0. „Ulevilo se nám všem, protože jsme prožívali těžké období. Věřím, že to je první záchytný bod a budeme pokračovat dál, protože jednou výhrou se nic nemění. Musíme zvládnout další dvě utkání. Dnešní výhry si hodně vážím, nerodila se lehce. Musím ocenit hru Líšně, byla zdatným protivníkem a výsledek je pro ni svým způsobem krutý,“ pochválil Polách sportovně soupeře.

Na třetím místě je nenápadné Táborsko, které už na začátku sezony se pohybovalo na prvních příčkách. Poté však Jihočeši zažívali krizi, ale už znovu stoupají tabulkou. Dnes doma „jen“ remizovali s Vlašimí, jenže soupeř je hned za nimi na čtvrtém fleku. Poté už následuje zmiňovaná Zbrojovka a Příbram, která po pěti výhrách v řadě prohrála. Z Jihlavy si přivezla porážku 1:2.

Nováček z Kroměříže se musel poprvé obejít bez trenéra Bronislava Červenky, který v týdnu odešel do prvoligového Zlína. V utkání v Chrudimi vedli kroměřížské fotbalisty sportovní ředitel Karel Heinz a hlavní trenér U19 Radovan Budín. Ale utkání jim příliš nevyšlo, prohráli 1:3. „Rychle inkasovaná branka s námi trošku zatřásla. V momentě, kdy jsme se trošku nadechovali, jsme dostali druhý gól, což byl pro nás drobný knockout. A třetí brankou nás Huf dorazil, je to zkušený hráč, který má výbornou koncovku. Umí si najít prostor, dát gól. I proti nám prokázal, že je to kvalitní útočník. Chrudim byla kompaktnější, nebezpečnější,“ řekl Heinz.

Zbrojovka Brno – Líšeň 3:0 (1:0) Branky: 29. a 88. z pen. Řezníček, 83. Kronus.

Prostějov – Dukla Praha 1:2 (0:1) Branky: 69. vlastní Hašek – 45.+2 Moulis, 65. Kozel.

Vyškov – Opava 1:3 (1:2) Branky: 10. Metsoko z pen. – 6. Ščudla, 12. Velička, 68. Blecha z pen.

Jihlava – Příbram 2:1 (1:0) Branky: 44. Křehlík, 53. Fila – 90.+1 Anih

Chrudim – Kroměříž 3:1 (3:0) Branky: 8. z pen. a 36. Huf, 11. Langhamer – 85. Surynek.

Zdroj: fczbrno.cz, fcsbvlasim.cz, sfc.cz