reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tvůrce herní série Fallout prozradil, kdo a proč začal Velkou válku

31.10.2023, Karel Polívka, aktualita
Tvůrce herní série Fallout prozradil, kdo a proč začal Velkou válku
Herní nadšenec a YouTuber, jenž se dlouhodobě věnuje sérii Fallout, přinesl rozhovor, kde na otázky odpovídal Tim Cain, tvůrce herní série Fallout. A ke konci došlo i na odhalení, kdo a proč začal Velkou válku a jako první použil atomovky.
První hra z postapokalyptického světa Falloutu vyšla v roce 1997 a na jejím úplném počátku byl Tim Cain, který teď v 90minutovém rozhovoru pro YouTube kanál TKs-Mantis mluvil o vzniku Falloutu a odpovídal na různé otázky, které se vztahovaly i k novějším dílům od Bethesdy (Fallout 3 a novější). A ke konci zcela neplánovaně prozradil něco, o čem se celé roky v komunitě příznivců Falloutu vedly diskuze. Kdo a proč vlastně začal Velkou válku ("The Great War"), že zaútočil jako první pomocí atomovek. Zde se můžete podívat na danou část:
 


 
Tim Cain | ENG:
"The reason we got nuked is, bio-weapons were illegal and somehow China found out we were doing FEV (Forced Evolutionary Virus). And they were like: "you have to stop it." And we went: "OK." And all we did is move it. All we did was move it over."
 
Tim Cain | CZ překlad:
„Důvod, proč na nás (USA) zaútočili atomovkami, byl ten, že biologické zbraně byly nelegální a Čína nějak zjistila, že pracujeme na FEV (Forced Evolutionary Virus). A vyžadovali, abychom s tím skončili. Ale my jsme vývoj namísto jeho zastavení pouze přesunuli. Jediné, co jsme udělali, bylo to, že jsme jej přesunuli na jiné místo.“
 

 
 
 
Pokud máte rádi historii herních sérií nebo konkrétně Fallout, mohu doporučit zhlédnout celý rozhovor, jelikož v něm zaznělo více zajímavostí. Třeba i to, že Deathclaw vznikl až na poslední chvíli jen kvůli potřebě vyplnit jednu z prázdných lokací a zpětně se pak do dřívějších fází hry vytvářel relevantní obsah.
 
- Deathclaw z Falloutu 4, zdroj obrázku: Fallout Wiki -
 
Nebo že se ve Falloutu z podobného důvodu objevila zmínka o zařízení G.E.C.K. pro zaplnění herního manuálu nějakým obsahem a až později pro účely Falloutu 2 to tvůrci pojali jako něco důležitého pro příběh a lore.
 
Kterou nejstarší hru ze série Fallout pro PC jste hráli (tzn. ne nutně jako první)?
V anketě šlo hlasovat od 31.10.2023 do 30.11.2023. Počet hlasujících: 60
Fallout (1997)55 %
Fallout 2 (1998)13 %
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel (2001)2 %
Fallout 3 (2008)23 %
Fallout: New Vegas (2010)3 %
Fallout Shelter (2015)0 %
Fallout 4 (2015)3 %
Fallout 76 (2018)0 %
reklama