Patentoid má nového vlastníka

Zleva: Petr Bílý, Jan Beneš, Jakub Michl, Jaroslav Mrvka 
(foto: Ivan Mladenov)

Zleva: Petr Bílý, Jan Beneš, Jakub Michl, Jaroslav Mrvka (foto: Ivan Mladenov)

Petr Bílý, zakladatel a společník advokátní kanceláře AB PARTNERS

Patentoid je nově pod křídly advokátní kanceláře AB PARTNERS. Ta s ním má velké plány.

On-line portál Patentoid specializovaný na registraci ochranných známek změnil majitele. Koupil ho jeden ze zakladatelů a společníků dynamicky rostoucí advokátní kanceláře AB PARTNERS advokátní kancelář s.r.o. Petr Bílý. Přesnou výši několikamilionové transakce strany nezveřejnily.

Původně start-up, který před sedmi lety založili spolužáci z vysoké školy Jan Beneš, Jakub Michl a Jaroslav Mrvka, obsadil mezeru na trhu, změnil trh s ochrannými známkami a rychle vyrostl.

Firma se postupně rozvíjela a rostla, expandovala na Slovensko, kde se již pevně etablovala, a stala se dominantním hráčem na trhu ochrany duševního vlastnictví. Ročně řeší přes 300 ochranných známek.

“Většina podnikatelů nechce chodit k právníkovi, aby si registrovala svou značku. Třetina objednávek nám dorazí mimo standardní pracovní dobu advokátních kanceláří, tedy v čase po 17 hodině. Podnikatelé upřednostňují zadat tuto práci z domova, a to klidně o půlnoci,” říká Jakub Michl, spoluzakladatel Patentoidu.

Projekt upoutal velkou pozornost advokátních kanceláří a patentových zástupců, kteří projevili zájem s Patentoidem úzce spolupracovat. Po úspěšném roce 2022 se jej zakladatelé rozhodli prodat.

Nový vlastník Petr Bílý má s Patentoidem velké plány a chystá další velkou expanzi.

“Patentoid má obrovský potenciál. Jak v navazujících právních službách, tak v expanzi do zahraničí,” vysvětlil důvod akvizice Petr Bílý.

Patentoid se po změně majitele posunuje ještě o úroveň výš. Spojení s významnou právní kanceláří garantuje standard náležité kvality služeb. S AB PARTNERS v zádech čeká Patentoid slibná budoucnost. Nový majitel má v plánu provázat oba subjekty a Patentoid rozšířit o další právní služby, aby klientům nabídl komplexní řešení jejich obchodních aktivit, a udělat z něj právní platformu číslo jedna pro malé a střední podniky. Zároveň plánuje expandovat do okolních států.

“Kromě již etablovaného Slovenska chceme v blízké době vstoupit na maďarský, polský, německý a rakouský trh. Velký potenciál a přidanou hodnotu celé transakce vidíme v různorodém zaměření členů naší advokátní kanceláře, kdy jsme schopni nabídnout právní služby z širokého segmentu platného práva a klientům Patentoidu být spolehlivým obchodním partnerem,” sdělil Petr Bílý.

O projektu Patentoid

Společnost Patentoid se specializuje na registraci ochranných známek online. Založena byla v roce 2016 jako první online portál pro registraci ochranných známek v ČR. Dnes sídlí v Plzni. Svým klientům přináší maximální zjednodušení a zrychlení celého procesu registrace ochranné známky. Pomáhá především podnikatelům v technologické oblasti získat štít proti konkurenci. Mezi její zákazníky patří mimo jiné přední hráči oboru jako Collabim, StartupJobs nebo Srovnejto.cz.

O advokátní kanceláři AB PARTNERS

AB PARTNERS funguje na českém a slovenském trhu právních služeb relativně krátkou dobu, ale velmi rychle roste a postupně získává významné klienty. Své sídlo má v Praze, pobočky pak v Plzni a v Bratislavě, kde poskytuje služby dle slovenského práva. Poskytuje odborné právní služby v dominantních oblastech práva, když se soustředí především na segment nemovitostí, správu pohledávek, občanské, obchodní a pracovní právo, právo duševního vlastnictví nevyjímaje. Využívá přitom nejmodernější technologie. Vedle širokého spektra cloudových služeb, podporuje své klienty i v práci v systému SAP apod. Její systémy umožňují automatický reporting informací ze spisů jak kanceláři, tak přímo klientům, nebo službu přímého přístupu klienta do uživatelského rozhraní, kde může zjišťovat informace z advokátního spisu bez další součinnosti kanceláře.

Mezi její významné klienty z řad obchodních společností patří například Plzeňský Prazdroj na českém i slovenském trhu, české zastoupení společnosti Samsung a jejich výhradního distributora na českém trhu, výhradní dovozce vozů Rolls-Royce pro český trh, české zastoupení holdingu Max Aicher, Pražská plynárenská či přední realitní a poradenské společnosti M & M reality a Broker Consulting.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Klíčová slova ČR-hospodářství-internet-právo-firmy-AB Partners-Patentoid-PR Consultants

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.