bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vražda na ledě? Byl v tom úmysl, míní Avery. Manévr expardubického beka řeší policie

31. října 2023, 10:00

Tomáš Zatloukal

Tragické úmrtí Adama Johnsona, někdejšího hráče pittsburských Penguins, prošetřuje anglická policie. Mezitím se sypou na Matta Petgravea, borce, co si zahrál i za extraligové Dynamo a má pověst zlého muže, nenávistné zprávy s urážkami i výhrůžkami. Petgrave totiž zasáhl Johnsona v duelu ligového poháru mezi Nottinghamem a Sheffieldem tak prapodivně, že mnozí nevěří, že šlo o nehodu. Do tohoto tábora patří i výrazná tvář NHL i showbyznysu Sean Avery.

Sociální sítě zaplavily tisíce reakcí na incident s tím nejhorším možným koncem.

Ve spoustě z nich zachází pisatelé tak daleko, že hovoří o popravě. O záměrném podříznutí hrdla. O vraždě. Ostatně stejně to viděl i komentátor americké stanice Fox Jesse Waters.

Při sledování záběrů, které jsou jen pro silné povahy, se tomu nelze úplně divit. Petgrave, nejtrestanější hráč anglické EIHL za minulou sezonu, vyvedený z rovnováhy předchozím soubojem, zvedl proti Johnsonovi nohu.

Na videu je zřetelný kopanec, někteří vidí i dva. Otázkou je, zda šlo o úmysl.

Avery je přesvědčený, že ano. "Udělal ten kluk pohyb, který je hodně netradiční, prapodivný? Ano. Jestli si myslím, že se chtěl pokusit nějakým způsobem Johnsona zasáhnout? Jednoznačně," řekl bývalý forvard NY Rangers, Detroit Red Wings nebo LA Kings.

Byť je známý svými ostrými názory, ostatně miliony dolarů si vydělával i díky tomu, že uměl soupeře vyprovokovat k rtuťovitým zkratům, neobviňuje Petgravea z vraždy či úmyslného zabití.

"Ptáte se, zda si myslím, že ráno vstal s tím, že večer někoho  zabije. Ne, to opravdu ne," poveděl Avery.

Přijde mu, jako mnohým dalším, co viděli sekvenci, ze které mrazí, že Petgrave chtěl Johnsona zasáhnout, zastavit. Vybral si k tomu ovšem krajně nešťastný způsob. Že by to mohlo skončit fatálně, Kanaďana, co hrával na farmách Vancouveru či Ottawy, v tu chvíli vůbec nenapadlo.

Z tragické kolize a jejích následků je Petgrave rozrušený, jeho psychice rozhodně nepomáhá ani příliv nenávisti a kritiky. A tak se ozývají také hlasy na jeho podporu. Zastal se ho i jeden z Johnsonových spoluhráčů.

Nikdo, kdo hrál hokej (ani kdokoli další), by nechtěl být v Petgraveově kůži. A to vše ještě může skončit kriminálem.

Yorkshirská policie ukliďnuje situaci tím, že její prověřování okolností Johnsonovy smrti je běžnou procedurou. "Chtěli bychom také apelovat na veřejnost, aby se neuchylovala ke spekulacím, zatímco probíhá naše vyšetřování."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.