Vstupenky online

Valachy čeká v Kravařích duel s lídrem tabulky

Jan Tajzler • 31.10.2023

První listopadový duel bude mít příchuť šlágru 18. kola Chance ligy, narazí na sebe aktuálně to nejlepší, co můžeme ve druhé nejvyšší soutěži pozorovat. Vsetínský tým zamíří do porubského azylu v Kravařích k přímé konfrontaci s lídrem tabulky. Bez ohledu na středeční výsledek Ostravané zůstanou na čele soutěže, avšak Valaši budou chtít ztenčit bodové manko a navíc oplatit supeři porážku z domácího prostředí. Bitva mezi Porubou a Vsetínem odstartuje v Buly Aréně od 18:00, utkání přenáší také ČT Sport plus.

Poruba je v azylu neporažena

Porubský klub nadále čeká na ukončení rekonstrukce RT Torax Areny, a tak se i šlágr se Vsetínem odehraje v azylu Buly Arény v Kravařích. Zde zatím ostravský tým nepoznal hořkost porážky. Po bodu si odsud odvezly pouze celky Litoměřic a Zlína. Vynikající dosavadní průběh základní části v případě Porubských dosvědčuje i fakt, že pouze jedinkrát tým trenéra Jiřího Režnara nebodoval, stalo se tak v Prostějově, kde červenobílí ani neskórovali a padli 0:3. Jinak je však z Poruby mašina na vítězství, která si na čele tabulky drží čtyřbodový náskok právě před Vsetínem.

Tým na výsluní soutěže táhne útočník Ondrej Šedivý, jenž je s 19 kanadskými body druhým nejproduktivnějším mužem Chance ligy. Distributorem přesných asistencí je v dresu lídra tabulky Vojtěch Střondala, porubský odchovanec rovněž patří mezi nelepší nahrávače soutěže, když se na brankách svých spoluhráčů podílel 12 přihrávkami. Druhým nejlepším střelcem týmu je s 8 trefami Marek Tvrdoň. Síla porubského týmu je však podobně jako ve Vsetíně rozložena mezi více hráčů.

Z obránců umí útočnou činnost podpořit Lukáš Doudera (2+7) s Jiřím Klimíčkem (1+8). Mezi užitečné zadáky se pak řadí Michal Gutwald, který se krom 6 asistencí může pyšnit také 8 kladnými body v hodnocení +/-. Poruba se může spolehnout na dva zkušené a zároveň vynikající brankáře. Daniel Dolejš odchytal 8 duelů s úspěšností 93.90 % a půměrem 1.82 branky na utkání. Jeho kolega Ondřej Bláha má o jeden zápas odchytán navíc, zákroky má rovněž přes hranici 93 % a průměrně inkasoval 2.05 branky na utkání, právě v brankovišti vězí obrovská síla porubského týmu i díky tomu mají Ostravané nejméně inkasovaných branek v soutěži.

Dotáhne se Vsetín na kontakt čelu tabulky?

Valaši se na Porubu dívají se čtyřbodovým mankem ze 2. pozice. Vsetín se na pomyslné stříbrné pozici osamostatnil i do čtyřbodového náskoku na 3. Litoměřice, stalo se tak díky sobotnímu vítězství nad jihlavskou Duklou, kterého valašský tým dosáhl díky pětašedesátivteřinové pasáži ve 2. třetině, kdy otočil původní nepříznivý stav a ve zbytku utkání kontroloval cestu k dalšímu tříbodovému zisku.

Před utkáním s Jihlavou to nevypadalo vůbec dobře se zdravotním stavem v obranných řadách, ale na zápas s Duklou se stačili zotavit Mads Larsen a Ondřej Smetana. Na střídavé starty pak Valachy z Havířova posílil Marcel Kunc. Situace před zápasem v Ostravě nadále není ideální, nejistý start ve šlágru visí nad Šimonem Jenáčkem. Naopak Markus Kojo by měl být již brzy po návratu z Finska. Brankoviště pak bude v Kravařích s největší pravděpodobností střežit Patrik Romančík, neboť Maxim Žukov v rámci střídavých startů vypomáhá z důvodu marodky extraligovému Liberci. Dohoda obou klubů byla stvrzena už před začátkem letošní sezony, Romančíkovi by tak měl záda krýt Adam Pavlíček

Vzájemené zápasy:

5.kolo VSETÍN - PORUBA 2:6 (1:2, 1:3, 0:1)

Už při prvním měření sil se jednalo o šlágr kola. Vsetín sice trápila početná marodka v útočných řadách, ale i tak usiloval v domácím prostředí o prodloužení neporazitelnosti. Valaši drželi s Ostravany krok do poloviny základní hrací doby, pak se Porubě podařilo za stavu 2:2 v rozmezí 31. až 35. minuty třikrát skórovat a Vsetínští už ve zbytku utkání nenašli adekvátní reakci. Hattrickem se v utkání blýskl Ondrej Šedivý. Podaří se Valachům soupeři porážku oplatit a dostat se na jednobodový kontakt v tabulce? Souboj Poruby se Vsetínem odstartuje ve středu od 18:00.

Sestavy v posledním kole:

Poruba: Bláha – Doudera, Voráček, Klimíček, Lemcke, Adamec, Gutwald – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Šedivý, Krenželok, Mrázek.

Vsetín: Žukov – Staněk, Larsen, Š. Bláha, Ďurkáč, Kunc, Petrovický, Smetana – Rob, Bērziņš, Jonák – Hrňa, Klhůfek, Kubiš – Jandus, Kern, Holec – Vaňo, Dědek, Kratochvil.

banner pod článkem