Rekonstrukce bazénu na Lochotíně je dokončena

1. listopad 2023 19:10, aktualizováno

Bazén v Plzni na Lochotíně je po rekonstrukci zase naplno k dispozici sportovcům i veřejnosti. Město ho postupně opravovalo několik let.

Bazén od 1. listopadu opět slouží výuce plavání, tréninkům sportovců i veřejnosti. Postupná modernizace dosluhujícího areálu začala před třemi lety. Poslední etapu město zahájilo letos v létě.

Bazén Lochotín

Stavbaři opravili velký i dětský bazén. „Rekonstruovali jsme celý hlavní trakt, tedy vanu, podbazénovou technologii, přelivové žlábky a mnoho dalšího,“ říká plzeňský primátor Roman Zarzycký. Jak doplňuje ředitel plaveckého areálu města Plzně Tomáš Kotora, čeho si návštěvníci všimnou opravdu na první pohled, jsou kompletně nové dlažby a obklady. Bazén byl vybaven také novými okny, vytápěním i prosklenou stěnou.

Na plavce čeká vylepšená recepce, nyní s čipovým systémem stejným, jako se nachází v bazénu na Slovanech. Po průchodu turniketem se návštěvníci dostanou k šatnám, kde je celkem 180 skříněk a ty doplňují dvě kóje pro převlékání dětí z mateřských škol.  „Došlo také k revitalizaci celého prostoru venkovního bazénu. Máme tu nový trávník a nové oplocení s tújemi,“ prozrazuje Tomáš Kotora.

Co se týče vstupného, bude jednotné pro venkovní i vnitřní bazén. Ty budou během letní sezóny propojené. V ceně vstupenky je také možnost využít saunu.

autoři: Veronika Krátká , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio