Vedle smrti Matthew Perryho zasáhla svět další rána. Zemřela herečka, které přezdívali královnou Oskarů

Fotografie: Honza Groh / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Známá hvězda filmových pláten, Piper Laurie, zemřela ve věku 91 let. O smutné zprávě milovníky filmu informovalo mnoho známých webových portálů.

Piper byla populární filmovou herečkou, která byla během své filmové kariéry dokonce třikrát nominována na Oscara. Na filmovém plátně se objevovala neuvěřitelných 70 let, mezi její nejznámější díla se řadí film „Carrie“ nebo „Pool Player“. Právě film Carrie, ve kterém si zahrála hlavní roli, ji proslavil nejen ve filmovém světě, ale také mezi kolegy, jak říká portál Kinobox.

O smutné zprávě média informoval její manžel

Piper se narodila v roce 1932 a její pravé jméno bylo Rosetta Jacobs. Pocházela z Detroitu, v roce 1949 se ale přestěhovala do Hollywoodu a po uzavření smlouvy s Universal Pictures si změnila jméno. Za svoji kariéru hrála po boku několika známých herců, řadí se ezi ně Ronald Reagan nebo Paul Newman. Proslavil ji ale hlavně hororový film Carrie, kde si zahrála vedlejší roli.

Tento film byl průlomový nejen pro herečku, ale i pro jejího literárního autora. Webový portál Kultura21 informuje o tom, že pro literárního autora tohoto snímku bylo dílo průlomovým, mohl se díky němu vzdát své původní profese a věnovat se pouze psaní. Knižní předloha byla několikrát zfilmována, nejpopulárnější je ale verze z roku 1976, kde se právě Piper Laurie objevila.

Čechy milovaný herec nás provždy opustil kvůli nemoci, kterou byste nepřáli nikomu. Fanoušci truchlí

Nominace na Oskara, dva Zlaté glóby a Emmy

Objevila se také v televizním seriálu „Twin Peaks“, díky čemuž si vysloužila hereckou cenu Zlatý glóbus. Objevila se také ve filmu „Promises“, díky kterému získala cenu Emmy. Bohužel se nejedná o jedinou smutnou zprávu z hereckého světa, o smrti její kolegyně jsme čtenáře informovali na webu SvětKreativity nedávno.

O její smrti informoval média její manžel dne 14. října 2023. Důvody jejího skonu zůstávají veřejnosti skryty, dožila se ale úctyhodného věku 91 let. Podobného věku se dožil i její kolega, o jehož úmrtí jsme čtenáře na webu SvětKreativity také informovali. Za celou redakci vyjadřujeme rodině i blízkým přátelům upřímnou soustrast.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*