Dům Ronalda McDonalda kampaní oslavuje první výročí

čtvrtek, 2. listopadu 2023, 09:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ve své výroční kampani ukazuje Dům Ronalda McDonalda, jak je pro rodiny hospitalizovaných dětí důležitý pocit domova.

Zdroj: Repro YT Dům Ronalda McDonalda

Zdroj: Repro YT Dům Ronalda McDonalda

Dům Ronalda McDonalda oslavuje rok od svého otevření v areálu motolské nemocnice. U této příležitosti spouští kampaň, v níž na příběhu skutečné rodiny ukazuje, že pocit domova se skrývá v maličkostech a že ho potřebují i ti, kterým do života zasáhla dlouhá hospitalizace.

„Mít rodinu nablízku je pro malé pacienty stejně důležité jako léčba samotná. Ale pro mnoho rodin je ale hospitalizace dítěte mimo jejich bydliště velkým problémem. My jsme pak pro ně často jedinou možností, jak zůstat spolu. V Domě jsme schopni ubytovat celé rodiny a vytvořit jim zázemí, aby se mohly cítit jako doma, i když je domov daleko. A právě tohle naše poslání jsme chtěli zachytit a přiblížit lidem,“ vysvětluje Ivana Švingrová Pešatová, výkonná ředitelka nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda.   

„Při návštěvě Domu jsme zjistili, že uvařit dětem oblíbené jídlo, vyprat si nebo jen mít svůj klid na práci dokáže rodinám hospitalizovaných dětí skutečně ulehčit těžkou situaci. Na tom jsme pak postavili spot, který ukazuje, že pocit domova se skrývá právě v maličkostech. A když se spojí úsilí mnoha dobrých lidí, je možné ho pro ty, kteří ho potřebují nejvíc, vytvořit i mimo stěny domova,“ přibližuje myšlenku kampaně Simona Luteránová, senior copywriterka agentury DDB Prague, jež je pod kreativou kampaně podepsána. 

Hlavními hrdiny kampaně jsou členové rodiny Horeckých, která v Domě Ronalda McDonalda strávila přes tři týdny spolu se svými dvěma dětmi, zatímco to třetí bylo hospitalizováno ve FN Motol. „Spot zachycuje momenty, které jim během pobytu pomohly cítit se aspoň částečně jako doma. Pocit domova se promítl taky do vizuálního zpracování. V první části spotu prací s kamerou a prokládáním záběrů s analogovými fotografiemi jako z rodinného alba vytváříme dojem, že vidíme rodinu v domácím prostředí. Až na konci zjistíme, že se vlastně jedná o Dům Ronalda McDonalda v areálu nemocnice,” popisuje Iván Ardura, senior art director DDB Prague. 

Kampaň, která poběží až do 24. listopadu na internetu, sociálních sítích a v printu, vznikla částečně v režimu pro bono. Produkci zajistila společnost Stink. Režie se ujal Jakub Jirásek. Fotografie vytvořila Ester Horovičová. Hudbu složil Ondřej Holý. Voiceover namluvila Veronika Arichteva. O média se stará OMD.

Nadační fond Dům Ronalda McDonalda působí v Česku od roku 2002. Od této doby postupně shromažďoval prostředky na stavbu domu pro rodiny dětí dlouhodobě hospitalizovaných ve Fakultní nemocnici v Motole. Dům otevřel 24. listopadu 2022 a za první rok stihl přivítat více než 200 rodin, kterým poskytl bezplatné ubytování.

-stk-