Slzy Janka Borodáča - Pop Animal

Slzy Janka Borodáča - Pop Animal

Adresa:

Praha 3, Slavíkova 22

Termín: 12.11.2023
Vstupné:

...

12listopad neděle 20:00

Žánr: divadlo


Pop animal je divadelní studií o hranicích mezi člověkem a zvířetem. Na základě nejznámějšího psychologického experimentu 20. století zkoumá situační tlak, který působí na člověka pod vlivem autority, moci či systému. Může kdokoli z nás provést jakýkoli čin, i ten nejpříšernější, pokud se ocitne ve špatné situaci? Začneme svou situaci zneužívat, máme-li k tomu příležitost? Jedním z východisek inscenace je takzvaný stanfordský vězeňský experiment, který lze zjednodušeně charakterizovat slovy „jak se z dobrých lidí stávají špatní." Výsledky výzkumu ovlivnily interpretaci lidského chování v historických momentech.

Současná psychologie se opírá o závěry Philipa Zimbarda, autora experimentu, při objasňování chování dozorců v nacistických koncentračních táborech či pachatelů válečných krutostí. Častokrát se však relevance výsledků experimentu napadá a objevuje se otázka jakési pop-psychologie, která podprahově určuje modely chování člověka. Nakolik zmiňovaný experiment pojmenovává banalitu zla a kde naopak odhaluje banalitu hrdinství?

Inscenační tým Libreto: Julie Rázusová a kol. Dramaturgie: Dáša Čiripová Režie: Julia Rázusová Scéna: Diana Strauszová Kostýmy: Lena Luga Hudba: Martin Husovský, Lucie Chuťková, Michal Palko, Martin Rázus ml., Stroon, Zvuková spolupráce: Martin Husovský Světelný design: Lukáš Katuščák Produkce: Linda Durkáčová Účinkují Karin Adzimová Filip Jekkel Tomáš Mischura V rámci hudebního konceptu inscenace vznikly covery populárních skladeb ze zveřejněných seznamů hudby, která se používala k týrání vězňů v Guantánamu. Autory coverů jsou současní slovenští hudební skladatelé.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

3červen pondělí 19:00

3červen pondělí 19:00

3červen pondělí 19:00

3červen pondělí 19:00

@tikok_2.0

, Na Rejdišti 1 Divadlo

Ubytování v okolí akce Slzy Janka Borodáča -...

Žižkovská televizní věžPraha (308 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (794 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 373 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (298 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 558 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 647 m)