Výhra na Baníku? Lepší než tam dostat pětku, ale body nemáme, hlásí zlínský hrdina Reiter

Výhra na Baníku? Lepší než tam dostat pětku, ale body nemáme, hlásí zlínský hrdina Reiter
OBSAHUJE VIDEO

Výsledková bída pomalu mizí. Poslední tým FORTUNA: LIGY ze Zlína se nadechuje pod vedením nového kouče Červenky k lepším výkonům i výsledkům. Naposledy vše potvrdil v duelu MOL Cupu na půdě Baníku Ostrava, kde vyhrál 1:0. Střelec gólu Rudolf Reiter zářil, na druhou stranu si uvědomoval, že vyhráno Zlínští ještě určitě nemají. „Nejdůležitější je, že jsme to zvládli. A zase s nulou. Ale body nemáme,“ narážel na to, že u dna nejvyšší soutěže se i přes pohárový postup Zlín topí dál.

Devětadvacetiletý záložník je ale pochopitelně spokojený s tím, že se týmu povedlo zastavit po ligovém debaklu s Libercem 5:9 výsledkové propadáky. „Samozřejmě, že je to lepší než dostat od Baníku pětku, jako se nám to stalo před měsícem,“ usmál se při hodnocení duelu.

Věří, že by Zlínu mohl dobrý výsledek pomoci s nabouranou psychikou. „Ověřili jsme si, že to, co děláme, může fungovat,“ poznamenal Reiter. Vidět je zatím výrazné zlepšení defenzivní části hry. „Na tom hodně pracujeme,“ přiznala opora Zlína. Jen změně kouče ale progres připisovat nechtěl. „Nový trenér je tu jen chvíli,“ naznačil, že až delší čas ukáže, zda Zlín dokáže zlepšené výsledky opakovat.

Sparta otočila v Ďolíčku proti Bohemians, Buchvaldek sestřelil hattrickem Vyškov, postup v MOL Cupu slaví i Liberec

Výsledková mizérie nicméně skončila. Reiter souhlasí, že se k týmu přiklonilo i štěstí. Tým drží i brankář Dostál, jenž naskočil mezi tyče po trenérské rošádě. „Dosty nás podržel, ale určitě nechci, aby to vyznělo tak, že za něco může brankář Rakovan. Tam v té situace jsme se svezli všichni,“ konstatoval.

Zlepšenou formu může Zlín ukázat v sobotu na půdě Pardubic. Tlak spojený s umístěním na poslední příčce tabulky bude na týmu ležet i dál. „My jsme pod tlakem doma i venku. Ven možná jedeme ještě více v pozici outsidera,“ naznačil Reiter, že by se Zlínu mohlo na půdě soupeře dýchat lépe. „Musíme vycházet hlavně z pevné defenzivy. Nikdo nemůže čekat, že v naší situaci budeme někoho přehrávat sedmdesát na třicet,“ dodal směrem k nejbližší ligové bitvě.