Společnost SYNTAGMA CAPITAL dokončila akvizici společnosti Aginode, divize sítě LAN/datových center („LAN/DC“) a telekomunikačních/optických sítí („FTTx“) společnosti Nexans SA (Euronext Paris: NEX)

Brusel (Belgie) 2. listopadu 2023 (PROTEXT/BusinessWire)

Společnost Syntagma Capital dnes oznámila, že dokončila akvizici společnosti Aginode (https://www.agin ode.net), která byla dříve známá jako Nexans Telecom & Data.

Společnost, která se před několika měsíci přejmenovala na Aginode, navrhuje, vyrábí a distribuuje řešení inteligentní konektivity založené na technologiích využívajících optická vlákna a měď pro datová centra, inteligentní budovy a telekomunikační operátory. V roce 2022 dosáhla díky svým osmy průmyslovým závodům ve Francii, Belgii, Německu, Řecku, Maroku a Číně tržeb ve výši cca 200 milionů eur ve více než 100 zemích. Podnik zaměstnává cca 680 zaměstnanců po celém světě.

"Společnost Syntagma s potěšením oznamuje, že dnes dokončila transakci týkající se společnosti Aginode, která je druhou společností v portfoliu fondu. Trh fúzí a akvizic zůstává náročný a tento úspěch dokazuje naši schopnost orientovat se v nejistých dobách a pokračovat v poskytování řešení prodeje, která přinášejí rychlost a jistotu a zároveň jsou vysoce selektivní při přidělování našeho kapitálu,“ řekl Sebastien Kiekert Le Moult, řídící partner společnosti Syntagma.

"Potenciál společnosti Aginode nás nadchl a těšíme se na spolupráci s vedením, která povede společnost k nebývalému úspěchu,“ uvedl Frank Coenen, partner společnosti Syntagma.

Na transakci se podílel tým společnosti Syntagma ve složení Sebastien Kiekert Le Moult (vedoucí partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), João Pilecco (senior viceprezident), Ludovic Ruffenach (senior právník) a Alicia Azéma (senior analytička).

Poradci společnosti Syntagma byli Willkie Farr Gallagher (Hugo Nocerino, Ji-Soo Kim, Rudy Merlet, Faustine Viala, Charles Bodreau, Charles-Antoine Erignac, Jordan Pontal), společnost PwC Transaction (Eric Douheret, Clément Meudec, François-Xavier Bornet), Edouard Bitton), společnost PwC Tax and Legal (Anne-Valerie Attias-Assouline, Mathieu Norest, Morgane Croisier, Aurélie Cluzel-d'Andlau, Claire Pascal Oury), Roland Berger (Victor Marcais, Yaroslav Stetsenko) a společnost ERM (Maryelle Ouvrard, ChinChin Lim).

O společnosti Syntagma Capital

Společnost Syntagma investuje do společností, které mohou těžit z praktických provozních odborných znalostí, aby urychlily růst a zlepšily výkonnost všech zúčastněných stran. Jsme skutečnými provozovateli se zkušenostmi s prací ve společnostech a jejich řízením v celosvětovém měřítku, přičemž své vnitropodnikové zdroje využíváme k rozvoji úspěšných strategií, jejich realizaci, aby se plně využil jejich potenciál a vytvořila dlouhodobá udržitelná hodnota. Společnost Syntagma investuje a provozuje společnosti v široké škále odvětví se specifickým zaměřením na trh s materiály, chemickými látkami, průmyslovými a obchodními službami, včetně výroby, distribuce, dopravy a logistiky, pronájmu zařízení, služeb v oblasti kovů a dalších odvětví. Společnost Syntagma se jako smluvní strana iniciativy OSN – Zásady odpovědného investování (Principles of Responsible Investments, PRI) zavazuje dodržovat vysoké standardy ESG ve všech svých investicích. Společnost sídlí v Bruselu v Belgii. Další informace naleznete na adrese: https://syntagmacapital.com

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

 

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20231102977804/cs/

Kontakt:

Marie Ciparisse 

+32 (0)2 315 70 12

mciparisse@syntagmacapital.com

 

Zdroj: Syntagma Capital

 

PROTEXT

 

Klíčová slova Belgie-finance-komunikace-internet-firmy-Syntagma Capital

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.