Na Ondráška i Zajíce si ještě musí na Střeleckém ostrově chvíli počkat. Nejblíže návratu je talent Čoudek

Na Ondráška i Zajíce si ještě musí na Střeleckém ostrově chvíli počkat. Nejblíže návratu je talent Čoudek

Dynamo České Budějovice, v jehož kádru již nefiguruje zkušený záložník s 292 prvoligovými starty a 44 brankami Jakub Hora, má stále na marodce trio Ondřej Čoudek, Tomáš Zajíc a Zdeněk Ondrášek. Jak to vypadá s jejich návratem do akce?

Ofenzivně laděná "Kobra" je mimo hru od přelomu září a října. Právě tehdy si exreprezentant s bohatými zahraničními zkušenostmi Zdeněk Ondrášek přivodil zranění kolene a musel pod kudlu. I když nešlo o nic velkého, bylo to nutné.

"Hned po operaci jsem s nohou začal pracovat s naším fyzioterapeutem Pavlem Jůnem a kondičním trenérem Jakubem Šindelářem na zbytek těla. Každý den přidáváme víc a víc, koleno drží, takže to je velké plus. Nejtěžší bude správně posílit stehno, které je slabé," přiblížil svůj aktuální stav na webu dynamocb.cz čtyřiatřicetiletý forvard, který by de svých vlastních slov mohl být zpět za tři týdny, čili na konci listopadu.

Zatímco Ondrášek stačil do svého zranění odehrát ve FORTUNA:LIZE 636 minut a zaznamenal dvě branky, jeho kolega z útočné formace Dynama Tomáš Zajíc absolvoval v ročníku pouhých dvacet minut proti Sigmě Olomouc. Opět se mu totiž vrátilo zranění v oblasti třísel a také on musel absolvovat operační zákrok.

Nejúspěšnější kluby v historii tuzemského poháru? Před Plzní je 8 týmů včetně Baníku, Teplic či Viktorie Žižkov

"Doktoři mi řekli, že doba léčení bude trvat přibližně tři měsíce. Před sebou mám ještě tedy nějakých šest týdnů a pak začnu rehabilitovat," ozřejmil nejlepší střelec předešlého ročníku MOL Cupu se šesti přesnými zásahy ze tří pobytů v základní sestavě. Z jeho vyjádření je tak jasné, že se do hry vrátí až v příštím roce.

Nejblíže návratu je perspektivní stoper Ondřej Čoudek, který už se připravuje individuálně a na podzim by si tak mohl vylepšit dosavadní jedno vystoupení ze srpna proti Bohemians Praha 1905. Nerad by však cokoliv uspěchal.

"Běhám a v posilovně se snažíme pracovat na stabilitě kotníku. Minulý týden už jsem si ale také zkoušel i nějaké kratší přihrávky a všechno bylo v pohodě. Doufám, že během tohoto týdne bych se s týmem alespoň na nějakou část tréninku mohl zapojit. Věřím, že v horizontu dvou týdnů bych mohl nastoupit alespoň za B-tým," doplnil devatenáctiletý teenager ze Střeleckého ostrova.

Defenzivní naděje však pravděpodobně nezná jízdní řád budějovické rezervy. Tu totiž čekají ve zbytku podzimu už jen dva souboje, 4. listopadu proti Slavii B a 10. listopadu proti Slavii Karlovy Vary. Poté už tedy půjde jen o přáteláky.

© SK Dynamo České Budějovice