2. 11. 2023

Novinka pod lupou: I Leoni di Sicilia (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název I Leoni di Sicilia (Sicilští lvi)
Žánr drama, historický, romantický
Stanice Disney+ (Itálie, USA)
Premiéra 25. 10. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 56 minut

O čem to je?

Bratři Paolo a Ignazio Floriovi, kteří uprchli z Kalábrie, promění malý podnik na Sicílii v impérium. Vše naruší příchod chytré a sebevědomé Giulie, která odmítá rigidní společenská pravidla.

Trailer

A jaký je náš ortel?

První díl byl takový dlouhý úvod o dětství hlavního hrdiny, odkazu jeho otce a navození atmosféry dané doby. Vypadá to na zajímavou historickou ságu, potenciálně to ale může být i nekonečný seriál. Do žánru soap oper sice pilot nespadá, ale tím, k jakému na konci došlo časovému skoku, si vůbec nejsem jistá, jestli aktuální hlavní hrdina bude hrdinou celou dobu, nebo jen následující díl, než bude mít další pokračovatele rodu.

Už jsem říkala několikrát, že historické seriály mi toho až tolik neříkají. I tady se mi zdálo, že by tempo mohlo být svižnější. Na druhou stranu se mi i líbilo, jak se seriál posunoval v čase a mohli jsme vidět postup postav na společenském žebříčku. Pořád jsem čekala nějakou velkou zápletku, že některá z těch „zlých“ postav hodí hrdinům klacky pod nohy, ukradne jim peníze nebo já nevím co, ale vůbec nic se nestalo.

Dál koukat nebudu, ale rozhodně jsem se bavila víc, než jsem na začátku epizody čekala, takže to je za mě plus.

  • skoky v čase
  • postavy nejsou ploché a černobílé, mají dobré i špatné vlastnosti
  • pomalejší tempo vyprávění
  • může klidně zabřednout do nekonečných soap oper
  • nad rámec svého žánru nemá co nabídnout
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Litocha

Litocha

Chybička se vloudila... Novinka podl ukpou
před 30 týdny
Další články k tématu