Preview: Burnley - Crystal Palace. Kompanyho družina musí proti Orlům zabrat

Zatímco kouč Burnley Vincent Kompany po poslední prohře s Bournemouthem (1:2) opět odvedl pozornost od svých hráčů na VAR, osm porážek z úvodních deseti ligových kol (1-1-8) naznačuje, že by měl problémy hledat jinde. Tato porážka na jižním pobřeží byla již třetím takovým případem v této sezoně, kdy Burnley prohrálo v Premier League (PL) poté, co skórovalo jako první, což je nejvíce v soutěži.

Preview: Burnley - Crystal Palace. Kompanyho družina musí proti Orlům zabrat
To do jisté míry vysvětluje, proč se Clarets ocitli v sestupovém pásmu a stále více jim hrozí, že se jejich odstup od klidnějších vod ještě zvětší. Tlak na Kompanyho se zvyšuje a část fanoušků se proti němu začíná obracet, což možná činí souboj s Crystal Palace, proti kterému Burnley v pěti kláních neprohrálo (3-2-0), velmi vítaný.

Hosté nebudou cestovat na sever s žádným sentimentem, protože sami potřebují body poté, co z předešlých šesti zápasů v PL urvali jen jednu výhru (1-2-3). Porážka 1:2 s Tottenhamem je poslední v této sérii a vzhledem k tomu, že tým Roye Hodgsona nenastoupil uprostřed týdne v poháru, měl více času na přípravu na první výjezd na Turf Moor po téměř dvou letech.

Přestože se Hodgson s týmem pohodlně drží v polovině tabulky, podráždil některé příznivce Palace svými komentáři o nedostatečném vlivu jeho mladých střídajících hráčů při porážce se Spurs. Možná je to známka toho, že je pod tlakem, aby výsledky otočil, ale vzhledem k tomu, že Hodgson nevyhrál žádný z posledních pěti střetů proti Clarets (0-1-4), nemusí být jeho 501. zápas v čele anglického klubu ve všech soutěžích úspěšný.

Koho sledovat: Vzhledem k tomu, že nejlepší střelec Lyle Foster opět chybí kvůli nemoci, může Burnley sázet na Zekiho Amdouniho, ale oba jeho údery za klub zatím přišly na cestách. Marc Guéhi se na Turf Moor při poslední návštěvě Crystal Palace při remíze 3:3 jednou prosadil.

Zajímavost: Žádný tým PL nevstřelil v této sezoně v prvních půlích méně gólů než Palace (jedna branka).