Ven z města

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Pouštní scenérie, které si vychutnáte na hřbetu velblouda, jsou pastvou pro oči / Alfiya Safuanova / Shutterstock.com
Znáte tu touhu po dobrodružství, která vás nutí vyrazit do vzdálených koutů světa? Naše napínavá cesta vás zavede do srdce destinace, kde můžete zažít jízdu na velbloudovi při východu slunce, výlet na čtyřkolce přes duny pouště i potápění u korálových útesů.
Reklama
Reklama

autor  Ema Maxová

04. listopadu 2023   |   08:01

Taba je vyhledávané letovisko na severu Akabského zálivu. Díky své poloze umožňuje nezapomenutelný výhled na tři sousední sousední země – Izrael, Jordánsko a Saúdskou Arábii. Svou popularitu si Taba získává především díky překrásným rozlehlým plážím, jeskyním a fascinujícímu podmořskému světu.

Výhled z dvouhrbého hřbetu

Autentický egyptský zážitek? Rozhodně jízda na velbloudovi. Budete projíždět klidnou zvlněnou pouští, pozorovat poletující písek a vyhlížet oázu. Ticho pouště vytvoří nezapomenutelný okamžik. Zachyťte si ho navždy svým fotoaparátem. Pouštní scenérie je pastvou pro oči.

Výlet na čtyřkolce

Dáváte přednost rychlejší jízdě? Adrenalin do žil vám vlije jízda na čtyřkolce po písečných dunách. Projeďte se krásnou pouštní krajinou, poznejte, jaké je řídit v písku, a objevte místa, kam se autem nedostanete. Tempo určí vaše odvaha a šikovnost.

Ponor do podmořských tajů

Pro své průzračně čisté moře a barevné korálové útesy je Taba ideální destinací pro potápění a šnorchlování. Pod vodou lze spatřit tisíce druhů mořských obyvatelů. Od jiných egyptských oblastí se liší tím, že zde není tak rušno a na plážích panuje větší klid. O to větší je naděje, že spatříte plaché vodní živočichy a zažijete setkání, která vám navždy utkví v paměti.

Návštěva u beduínů

Taba je místem, kde můžete spatřit nejen krásy přírody, ale také obohatit své cestovatelské dojmy o tradiční kulturu. Místní beduíni jsou známí svou pohostinností a přátelským přístupem. Můžete si u nich vypít tradiční čaj, sedět v jejich stanech a vyslechnout příběhy, které sahají generace zpět. Tato interakce vám umožní nahlédnout do jejich životního stylu, dozvědět se o tradičních řemeslech a získat hlubší porozumění o jejich kultuře. Beduínská hudba a tanec jsou neodmyslitelnou součástí těchto setkání.

Cesta k Petře

Protože Taba leží v těsné blízkosti hranic se sousedními státy, nabízí se jako výchozí bod pro objevování nejznámějších památek Jordánska, Izraele nebo Saudské Arábie. Pokud milujete dávnou historii, nebudete vědět, kam vyrazit dříve. Do svých plánů ale rozhodně zahrňte skalní město Petra v Jordánsku, zapsané na seznamu památek UNESCO. Po mnoha staletí bylo tajemstvím pouze beduínů, nyní se za ním můžete vypravit i vy –⁠ třeba na oslíkovi.

Další zajímavé články
Reklama